Članovi

Welcome to the future - 15 godina prijateljstva u akciji

Francusko-srpska privredna komora održala je svoje tradicionalno Gala veče na kom je proslavljen i 15. rođendan pod nazivom "Welcome to the future"

Francusko-srpska privredna komora održala je svoje tradicionalno Gala veče na kom je proslavljen i 15. rođendan u prisustvu više od 250 članova, partnera i prijatelja Komore.

Pod temom "Welcome to the future", Gala veče je predstavljalo spoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Predsednik Komore, Dragan Stokić, istakao je da su članice komore uvek bile stub njenog uspeha i da su zajedno postigle mnogo. Posebno je naglasio kontinuirani napredak i uspeh Komore tokom proteklih 15 godina, istovremeno nagoveštavajući nove inicijative i projekte koji će oblikovati budućnost poslovnih odnosa između Francuske i Srbije. Jedna od važnijih najava večeri bila je osnivanje Council of European Chambers and Associations, inicijativa koja će okupiti 13 evropskih bilateralnih organizacija u Srbiji, predstavljajući mrežu od preko 3500 evropskih preduzeća. Ova inicijativa, koja će biti konstituisana u maju ove godine, pokazuje snažnu posvećenost jačanju ekonomskih veza između Srbije i Evropske unije.

Šef regionalnog ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske, Pjer Granžuan, naglasio je važnost brze transformacije u kojoj se trenutno nalaze i Evropska unija i Srbija, ističući porast investicija i trgovinskih tokova između ove dve strane, dok je  Ambasador EU u Srbiji, Emanuele Žiofre, takođe je istakao značaj ulaska  Srbije u EU ključni cilj koji zahteva podršku i angažovanje kako srpskih, tako i francuskih i evropskih kompanija.

Gala veče nije samo bilo prilika za druženje i proslavu, već i za dodelu priznanja za izuzetan doprinos u razvoju ekonomskih veza između Francuske i Srbije. Ministarka energetike i rudarstva, Dubravka Đedović Handanović, primila je priznanje za svoj rad na ovom polju, ističući napore Ministarstva i Vlade Srbije u unapređenju energetskog sektora, te izrazila ponos povodom dodele priznanja.

Kroz dodelu godišnjih Grad Prix nagrada, Francusko-srpska privredna komora je nagradila i najbolje kompanije za njihove inovativne projekte u oblasti održivog razvoja i društveno-odgovornog poslovanja, a takođe je dodeljena i jedna posebna nagrada.

Gala veče Francusko-srpske privredne komore još jednom je potvrdilo značajnu ulogu ove institucije u jačanju ekonomskih veza između Francuske i Srbije, kao i u promociji saradnje među evropskim komorama i organizacijama.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin