Gala & Soirée

CCIFS Grand Prix 2019 : Manpower pokrenuo program studentskih stipendija „Vidimo talente skrivene u vama“

Na ovogodišnjem Gala održaće se Grand Prix CCIFS 2019. Kompanija Manpower Group je aplicirala u kategoriji društveno odgovornog poslovanja, nakon realizacije programa stipendiranja studenata "Mi otkrivamo vaše skrivene talente".

Projekat je započet početkom 2018. godine kao jedna od inicijativa povodom proslave desetogodišnjice poslovanja u Srbiji. U periodu januar – mart, definisani su svi detalji vezani za proces prijave i kriterijume, dok je u periodu mart – jun vršena evaluacija prijava i definisanje konačnog  broja stipendista, da bi početkom jula i zvanično bilo objavljeno 30 stipendista.

Punih 10 godina u Srbiji i sedam decenija koliko trajemo u preko 80 zemalja, verujemo da uspešno i

održivo poslovanje ima snagu da promeni svet. Svoj uspeh nesebično želimo da podelimo sa drugima, i smatramo da su mladi talenti upravo oni kojima je podrška najpotrebnija.

Povodom proslave desetogodišnjice poslovanja u Srbiji, pokrenut je program studentskih stipendija za sve studente državnih fakulteta i Univerziteta na teritoriji Srbije. Kao interno definisani kriterijumi evaluacije prijava bili su usmereni na akademski uspeh kandidata, njegova nastavna i vannastavna dostignuća i priznanja, kao i trenutnu materijalnu situaciju.

Putem ove vrste programa podržano je 30 stipendista kojima će u periodu od godinu dana biti pružena finansijska podrška u iznosu od 100 EUR mesečno, što u ukupno čini 36.000 EUR. Novčana sredstva stipendisti mogu da iskoriste za svoj dalji akademski i profesionalni razvoj, i kao takva nisu ni po kom osnovu obavezujuća nakon isticanja stipendije ili slično. Takođe, stipendistima je u svakom trenutku na raspolaganju stručna pomoć kompanije ManpowerGroup u pogledu različitih savetodavnih aktivnosti prilikom unapređenja karijere, traženja odgovarajućeg posla, kao i najnovijih trendova na tržištu rada.

Program studentskih stipendija „Vidimo talente skrivene u vama“ je u potpunosti iniciran i implementiran od strane kompanije ManpowerGroup, od početne ideje koja je potekla od generalnog direktora kompanije, razvojem same ideje i koncepta programa od strane marketing sektora, do vođenja procesa selekcije i evaluacije kandidata za stipendije od strane People & Culture odeljenja kompanije. Kako bi što veći broj potencijalnih kandidata za stipendije mogao da bude upoznat sa svim detaljima ostvarena je saradnja sa velikim brojem dekanata fakulteta, studentskim organizacijama, kao i omladinskim udruženjima koje su usko vezane za ovu ciljnu grupu.

Stipendijama želimo da ustanovimo dugogodišnji program podrške i finansijske pomoći studentima, za njihovo dalje akademsko i profesionalno usavršavanje, te povećanje njihove konkurentnosti na konstantno promenjivom tržištu rada.

Kompanija ManpowerGroup je u 2018. godini izvršila novčane donacije u iznosu većem od 30.000 EUR usmrenim na različite organizacije, udruženja i institucije. Dok je za projekat studentskih stipendija definisan budžet od 36.000 EUR. Takođe, zaposleni kompanije su se više puta odazvali na pozive različitih organizacija kako bi preneli svoje praktično znanje i iskustvo.

Autres actualités

Partenaires

Collaboration de la CCIFS avec UNICEF

CCIFS invite les entreprises socialement responsables à participer au programme de l'UNICEF ''Améliorer l'emploi des jeunes par le biais de stages''.

Comités

The Quest for Net Zero

Le CCIFS prévoit de mettre en œuvre le projet Quest for net Zero en tant que forme de soutien à la transformation de l'économie serbe

Nos événements

Aucun événement ne correspond à votre recherche

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur Linkedin
Fermer

Vous débutez à l'export ?