Gala veče

CCIFS Grand Prix 2019 : Adria Media Group kandidat za nagradu u kategoriji "Društveno odgovorno poslovanje"

Na ovogodišnjem Gala održaće se Grand Prix CCIFS 2019. Kompanija Adria Media Group nominovana je za kategoriju "Društveno odgovorno poslovanje".

Adria Media Group je društveno odgovorna kompanija koja je u svoje poslovne politike integrisala društvena i ekološka pitanja kako bi bila odgovorno prema zajednici u kojoj posluje, i u tu svrhu pokreće društveno odgovorne akcije i projekte, zapošljava osobe sa invaliditetom i motiviše svoje zaposlene da učestvuju u svim volonterskim akcijama koje doprinose ostvarenju vizije kompanije o dostizanju ciljeva održivog razvoja.

Projektom “Inspiracija za bolju budućnost”, koji je lansiran u februaru 2018. godine, medijskim sadržajima na temu ciljeva održivog razvoja sadržanih u Agendi Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030., podižemo svest i edukujemo javnost o važnosti održivog razvoja i u isto vreme promovišemo primere dobre prakse koje sprovode domaće institucije, organizacije, kompanije i pojedinci. Projekat redovno obrađuje teme koje se odnose na ljudska prava, marginalizovane grupe ljudi, ekologiju i zaštitu životne sredine. Projekat je podržan od strane Ministarstva životne sredine i prepoznat od strane Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji sa kojima imamo ostvarenu redovnu saradnju na projektu.

U projektu je do danas učestvovalo 26 kompanija i 20 državnih i međunarodnih institucija i organizacija. 50 tekstova je kreirano i objavljeno s primerima dobre prakse kompanija i pojedinaca, održane su tri konferencije gde je inicirano da se na izglasavanje stavi zakon kako bi se smanjio jaz izmedju neumerenog bacanja hrane I sve većeg povećanja broja gladnih.  

Tekstovi su, tokom 2018. godine, objavljivani svakog utorka na duplerici dnevnog liksta Kurir, kao i na portalu kurir.rs, na posebno kreiranoj potkategoriji “Održivi razvoj”. Projekat, pod nešto izmenjenim nazivom nastavljamo i u 2019. , a svi prethodni I budući tekstovi moći će se naći na ovom linku https://www.kurir.rs/vesti/odrzivi-razvoj

Za projekat su korišćeni ljudski i tehnički resursi unutar Adria Media Group, a finansijska sredstva za organizaciju celog projkekta nije moguće proceniti zbog kompleksnosti celog projekta i različitih aktivnosti, događaja i načina promocije.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin