Kompanija Veolia sa Tetra Pak-om realizuje projekat recikliranja svih komponenti višeslojne kartonske ambalaže za napitke

Tetra Pak je udružio snage sa globalnom kompanijom za upravljanje resursima Veolia, u partnerstvu koje će promeniti pravila igre tako što će omogućiti da do 2025. godine sve komponente višeslojne kartonske ambalaže za napitke, sakupljene u Evropskoj uniji, budu reciklirane.

Novo partnerstvo kompanija Tetra Pak i Veolia omogućava da dobijene polimerne i aluminijumske komponente budu obrađene u posebnim pogonima i pretvarane u sirovine koje se koriste u industriji plastike. Očekuje se da će na ovakav način sveukupna vrednost iskorišćene višeslojne kartonske ambalaže za napitke biti udvostručena, čineći vrednosni lanac prikupljanja i reciklaže još efikasnijim i održivijim.

Kompanije Tetra Pak i Veolia započinju svoje partnerstvo u EU, a saradnju će nastaviti i na drugim tržištima širom sveta.

Izvor : https://www.ekapija.com/news/2317500/tetra-pak-i-veolia-partneri-u-recikliranju-viseslojne-kartonske-ambalaze-za-napitke.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin