Konferencija & Seminar Supply chain

Letnji univerzitet - Centralna i Istočna Evropa

U okviru Letnjeg univerziteta održan je atelje na temu lanca snabdevanja u zoni Centralne i Istočne Evrope sa Business France-om i Renault-om.

U radionici su učestvovali:

  • Sanja Ivanić - generalna direktorka, Francusko-srpska privredna komora,
  • Stefan Gaibu - direktor lanca snabdevanja, Renault Rumunija,
  • Laurence de Touchet - direktorka za Centralnu i Istočnu Evropu, Business France

Na radionici su pomenute čvrste ekonomske osnove, rane zdravstvene mere, značajni planovi oporavka kao i već dobro poznati evropski fondovi, koji čine da zemlje ove zone imaju veliki ekonomski potencijal.

Naša zona razmatrana je kao moguće područje relokalizacije ili nearshoringa evropskih kompanija, sa prednostima koje ova regija može ponuditi: raznovrsnost industrijskih sektora, dobro obučena i relativno povoljna radna snaga, strateška pozicija zone na raskrsnici istok/zapad, važan potrošački potencijal.

Potrebe za unapređenjem industrijskih sektora i povećanjem njihove konkurentnosti biće značajne (robotizacija, industrija 4.0).

Preporuka govornika koji su zatvorili ovaj atelje bila je da treba iskoristiti priliku koja se pojavila u ovom specificnom trenutku za repozicioniranje kompanija i ulagati u efikasnost i agilnost lanca snabdevanja jer je to jedan od faktora uspeha.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin