Događaji  •  Članovi

Terroirs 2022 i Belgrade Wine Salon 2022

Terroirs 2022, festival prirodnih i oranž vina, sa oko 40 izlagača Belgrade Wine Salon: Preko 100 vinarija iz 17 zemalja, sa preko 600 različitih vina

Terroirs festival održaće se u subotu 4. decembra 2022 od 14h do 21h u Metropol Palace-u u Beogradu 

Za mnoge najuzbudljiviji vinski događaj kod nas i mogućnost da se probaju izvrsna i zaista originalna vina raznih stilova. Oko 40 izlagača, kako iz Srbije tako i iz više drugih zemalja, ponudiće svoja vina uz nekoliko proizvođača delikatesa da bi doživljaj bio potpuniji. Terroirs festival vina okuplja vinare koji proizvode vina raznim tradicionalnim metodama.  

Ovakva manifestacija promoviše vina za koja se može reći da su organska, biodinamička, dugo macerirana (popularno zvana oranž vina), vina sa minimumom manipulacija, ekološka, naturalna, ukratko – vina koja su najbliža idealu da to bude što prirodniji proizvod fermentacije grožđanog soka. Podrazumeva se namera i rad autora sa ciljem da vina budu autentična i vrhunskog kvaliteta.  Raznovrsnost, bogatsvo aroma i ukusa, individualni karakter, jeste ono što se uvek može očekivati kod ovakvih vina.

 

A 18 izdanje Belgrade Wine Salon-a održaće se od 8. do 10, decembra u Hyatt Regency-u u Beogradu.

Najveći vinski događaj u zemlji. Preko 100 vinarija iz 17 zemalja, sa preko 600 različitih vina, sve na jednom mestu. Biće održani i Masterclass predavanja eminentnih stranih stručnjaka za vino, kao i ocenjivanje najboljih vina.

*Na slici, naš član Vinarija Todorović na prošlogodišnjem salonu vina

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Više novosti

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin