Učestvujte u procesu unapređenja operativnih kapaciteta Crvenog krsta Srbije za efikasan i pravovremen odgovor na nesreće

Crveni krst Srbije je trenutno u procesu razvoja operativnog centra za delovanje u nesrećama čiji bi osnovni cilj bio da doprinese efikasnijoj pripremi, praćenju i koordinaciji odgovora na nesreće na teritoriji Srbije. Operativni centar bi bio značajan resurs i alat za koordinaciju, komunikaciju, prikupljanje podataka i informacija, njihovo sortiranje i obradu, definisanje prioriteta, donošenje odluka i praćenje odgovora na nesreće u Crvenom krstu Srbije, čineći ga efikasnijim, efektivnijim i bržim.

Deo sredstava za razvoj ovog centra Crveni krst Srbije je obezbedio kroz učešće u projektu Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca kao i kroz sopstveni doprinos kao što je prostor i deo neophodne opreme.

Deo sredstava za koji nemaju obezbeđena sredstva se odnosi na intervencije u adaptiranju prostora u kojem bi se nalazio operatini centar. Prostor koji je opredeljen u Crvenom krstu Srbije je potrebno adaptirati kako bi zadovoljo tehničke, tehnološke i prostorne karakteristike operativnog centra za delovanje u nesrećama.

Crveni krst Srbije vas moli da ih u skladu sa vašim mogućnostima informišete da li u okviru vašeg poslovanja ili poslovanja vaših partnera postoji mogućnost da se podržavaju ovakve inicijative.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin