Klub infrastrukture

Ovaj klub okuplja direktore preduzeća iz oblasti infrastruktura, a članovi nezvanično razmenjuju utiske o novostima iz domena infrastruktura u Srbiji. 

Zbog svog cilja da se pridruži Evropskoj zajednici, Srbija mora da poboljša svoju trenutnu politiku o životnoj sredini, naročito što se tiče kvaliteta vode i vazduha, obrade otpada, zaštite prirode, ograničavanja industrijske zagađenosti i upravljanja rizicima, hemijskim proizvodima i genetski modifikovanim organizmima (GMO), buke i krčenja šuma.

Modernizacija infrastruktura u oblasti prerade vode je neophodna

U ovom smeru, EU je obezbedila 500 miliona evra za projekte u oblasti očuvanja životne sredine kroz IPA fondove tokom poslednjih deset godina. Određeni projekti su već bili ostvareni poput proširenja instalacija za obradu otpadnih voda u Subotici, marta 2013. godine, izgradnja 3 regionalne deponije u Užicu, Pirotu i Sremskoj Mitrovici, kao i projekat izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Vrbasu, Kuli, Kruševcu i Vranju.

Transportne infrastrukture - Francuske kompanije, eksperti u ovom sektoru, interesuju se za mnogobrojne projekte saradnje u oblasti infrastruktura i regionalne povezanosti. Beogradski metro je jedan od tih projekata, za koji su Francuska i njena preduzeća uvršćeni u listu privilegovanih partnera.

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin