Gala 2019

GALA VEČE FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

10 godina prijateljstva u akciji

Beograd, 06.06.2019.Francusko-srpska privredna komora je sinoć održala Gala veče sa početkom u 19:30 u Event Centru Just & Lobby u Beogradu. Ove godine Gala veče je bilo od posebnog značaja jer je bilo i mesto proslave prve decenije postojanja i rada na francusko-srpskom prijateljstvu i unapređenju ekonomske saradnje dveju prijateljskih zemalja.

Na samom početku, gostima - članicama Komore i partnerima, se obratio i zahvalio na prisustvu predsednik Komore Dragoljub Damljanović. On je podsetio da je pre 10 godina u Komori radila samo jedna osoba sa jednim računarom, a da je danas to jedna poslovna institucija, koja je u prvoj deceniji svog postojanja podržala više stotina francuskih kompanija zainteresovanih za razne vidove poslovanja u Srbiji i koja okuplja više od 120 članica i organizuje preko 40 događaja raznovrsnih formata godišnje.

 

Ambasador Francuske NJ.E. Frederik Mondoloni podsetio je u uvodnom obraćanju da srpsko-francuski ekonomski odnosi jačaju, te da se trend rasta nastavlja. Ambasador je takođe izjavio da potpisivanje velikih projekata poput koncesije beogradskog aerodroma za Vinci airports i centra za obradu otpada Vinca za kompaniju Suez, svedoče o tom trendu rasta i nada se da će pozitivno uticati na dolazak francuskih preduzeća u Srbiju.

Tokom cele večeri, tombola je srećnim dobitnicima donela izuzetne nagrade kao što su: vikend u Parizu, dva noćenja u luksuznom rizortu u Crnoj Gori uz turu brodom, jedrenje u Boki sa koktelom, noćenje u predsedničkom apartmanu prestižnog beogradskog hotela, i mnoge druge nagrade. Posebno mesto u programu gala večeri zauzela je modna revija organizovana u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, kompanijom L'Oreal i časopisom Elle. Modna revija bila je prilika da ovogodišnji diplomci Fakulteta primenjenih umetnosti predstave svoje modne kreacije.

U toku ovog svečanog događaja, uručene su i dve Gran pri nagrade, jedna u oblasti inovacija, kompaniji Quantox Technology za projekat „Poslovna internet mreža“, koja je alat za pravljenje veb sajtova i online prodavnica, a druga u oblasti društveno-odgovornog poslovanja, nakon realizacije Porodičnog dan zdravlja i bezbednosti, kompaniji Tigar Tyres, koji je okupio je oko 6.000 posetilaca. Na Gali su dodeljena i priznanja dva start-upa koja su polaznici programa Startup akcelerator Francusko-srpske privredne komore : Super Bake, inicijativa socijalnog preduzetništva gde penzionerke, odnosno bake, pripremaju domaće kolače, i Between, sistem za brzo i jednostavno finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća.

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin