Članovi

20 godina poslovanja Schneider Electric u Srbiji i u Crnoj Gori

Naš član pokrovitelj Schneider Electric obeležio je 20 godina poslovanja u Srbiji i u Crnoj Gori.

Nakon organizovanja konferencije za studente na temu održivosti, 19. aprila, kada je i godišnjica poslovanja kompanije Schneider Electric u Srbiji i u Crnoj Gori, naš član pokrovitelj je proslavio 20. rođendan. Za ovaj značajan jubilej, kompanija je u sredu 22. septembra organizovala prijem u Belom dvoru u prisustvu brojnih partnera i saradnika.

Kako je podsetila Ksenija Karić, generalni direktor srpske filijale, održivost je ideja vodilja ove dve decenije aktivnosti. Zaista, Schneider Electric, lider u oblasti energije i optimizacije njene upotrebe, nudi širok izbor rešenja za digitalnu automatizaciju kombinovanjem najsavremenije tehnologije, automatizacije u realnom vremenu i softvera za opsluživanje infrastruktura u svim vrstama (kuće, data centri, industrije itd.). Odličan primer delovanja i umeća kompanije je veliki projekat transformacije zgrade Novkabel u prvu zgradu sa neutralnom emisijom ugljenika u Srbiji uz maksimalnu energetsku efikasnost.

Kompanija radi sa više od 100 lokalnih kompanija u mreži partnera koja će nastaviti da se širi. Zahvaljujući širenju partnerske mreže, kompanija je uspela da razvije dobru saradnju sa lokalnim zajednicama, ali i da podrži lokalno tržište. Na ovaj način se jačaju lokalna preduzeća, kao i Schneider Electric, što doprinosi rastu nacionalne ekonomije.

Na kraju, ali ne i manje važno, Schneider Electric ima dugogodišnje i bliske veze sa akademskim krugom i obrazovanjem kako bi ulagao u budućnost Srbije. Istraživačko-razvojni centar DMS NS LCC za rešenja „Smart Grid” sarađuje sa fakultetima tehničkih nauka gotovo svih univerziteta u Srbiji nudeći programe obuke, stipendiranja i mentorstva. Pored toga, Centar za mlade talente kompanije tako proslavlja 10 godina postojanja. Ovaj centar nudi besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola širom Srbije. Ksenija Karić podsetila je na dugogodišnju saradnju, koju zajedno sa HUBom, imaju sa tehničkim fakultetima u gotovo svim univerziteskim centrima. Reč je o ulaganju u znanje i mlade talente, studente tehničkih fakulteta, kroz različite obuke, stipendije i programe mentorstva.

Za 20. godišnjicu želimo kompaniji Schneider Electric još više uspeha u aktivnostima i budućim projektima, koje ćemo pomno pratiti.

 

Izvor: Telegraf Biznis

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin