Događaji  •  Ekskluzivan događaj  •  Poseta preduzeću

BONJOUR NIŠ : Francuske diplomate i privrednici u poseti Nišu i najvećoj francuskoj fabrici u Srbiji

U Nišu je održan događaj Bonjour Niš, koji je okupio institucionalne predstavnike, lokalne privrednike i francusko-srpsku poslovnu zajednicu.

U Nišu je održan događaj pod nazivom Bonjour Niš, koji je okupio institucionalne predstavnike, lokalne privrednike i francusko-srpsku poslovnu zajednicu, a čiji je organizator Francusko-srpska privredna komora iz Beograda. Nakon poseta Kragujevcu i Kikindi, poseta gradu Nišu je treći u nizu događaj krovne manifestacije BONŽUR SRBIJA koja će do kraja godine biti održana i u Novom Sadu i Zrenjaninu.

U gradskoj kući, gđa. Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša poželela je dobrodošlicu Nj.E. Pjeru Košaru, ambasadoru Francuske u Srbiji, kao i delegaciji privrednika, osvrnuvši se na tradiciju saradnje dveju zemalja, i istakla da je grad Niš spreman da otvori vrata francuskim privrednicima.

Nj.E. Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, podvukao je značajan rast ekonomskih razmena Francuske i Srbije, koje danas dostižu iznos od 1,2 milijarde evra i pozicioniraju Francusku na šesto mesto investitora u Srbiji, osvrnuvši se na najveću francusku investiciju Tigar Tyres, deo Mišelinove grupe, a koja je najvažniji industrijski investitor iz ove zemlje u Srbiji. Istakao je i činjenicu da preduzeća iz Francuske pokazuju posebno interesovanje za Niš i taj region u projektima koji se tiču otpadnih voda, čvrstog otpada, ali i za projekte koji su vezani za urbanu mobilnost.

Zvanicama se obratio i predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istakavši da je cilj manifestacije Bonžur Srbija bliže upoznavanje sa privrednim potencijalima delova Srbije radi njenog boljeg predstavljanja novim francuskim kompanijama zainteresovanim za tržište Srbije, a sa druge strane unapređenje ekonomske razmene između preduzeća članova komora i lokalnih preduzeća. Naglasio je i da je događaj „Bonžur Niš“ treći grad u Srbiji  koji se obilazi u okviru inicijative „Bonžur Srbijo“ i zahvalio se privrednicima i NJ.E. Ambasadoru Francuske u Srbiji koji podržavaju komoru u posetama gradova širom Srbije. Sa predsednikom Regionalne privredne komore Niša, g. Aleksandrom Milićevićem, pozvao je kompanije članice i lokalna preduzeća da iskoriste posetu za upoznavanje i potencijalna partnerstva i naglasio da region južne i istočne Srbije predstavlja područje sa visokim potencijalom i u oblasti tehnologije i obrazovanja.

Nakon prezentacije poslovnih prilika ovog dela Srbije, organizovan je i obilazak Naučno-tehnološkog parka u Nišu, nakon čega se delegacija uputila put Pirota u obilazak impozantne fabrike Tigar Tyres koja danas upošljava preko 4500 ljudi. Delagacija je posetila proizvodni pogon i na licu mesta otkrila kako se proizvode gume ovog, jednog od najrenomiranijih svetskih prizvođača i jednog od najvećih srpskih izvoznika, a g. Igor Zyemit, direktor frabrike, je predstavio Michelinove ciljeve u Srbiji kao i brojne društveno odgovorne aktivnosti grupacije, koja je jedan od stubova lokalnog razvoja u ovom delu Srbije.

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin