Članovi

Naš član CBS International posredovao u najvećoj investiciji na tržištu logističkih nekretnina u Srbiji

Naš član, vodeća konsultantska kuća za nekretnine, CBS International, posredovala u najvećoj investiciji na tržištu logističkih nekretnina u Srbiji.

Jedan od najperspektivnijih i najbrže rastućih segmenata tržišta nekretnina, koji je i u situaciji promenjenih okolnosti uzrokovanih pandemijom, pokazao najveću rezistentnost je definitivno tržište logističkih i distributivnih centara.

Upravo iz tog razloga i ne čudi da je prva transakcija na polju kapitalnih investicija u Srbiji u uslovima pandemije korona virusa, registrovana upravo u sektoru logističko-distributivnih kapaciteta.

CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe je posredovala u ovoj izuzetno značajnoj akviziciji, koja Srbiju stavlja na mapu ključnih internacionalnih ulagača na polju kapitalnih investicija, sa izuzetno atraktivnim stopama prinosa, kako u segmentu tržišta logistike, tako i maloprodajnog i tržišta kancelarijskih prostora.

Naime jedan od vodećih investitora u oblasti nekretnina u Srbiji, kompanija BIG CEE, deo kompanije BIG Shopping Centers Israel, koja trenutno rukovodi sa 59 šoping centara širom sveta, uključujući 27 šoping centara u SAD i 7 u Srbiji, realizovala je akviziciju logističko-distributivnog kompleksa globalnog lidera u pružanju logističkih usluga, kompanije Kuehne Nagel u Srbiji, koja u našoj zemlji posluje od 2002. godine.

Najmoderniji logistički kapaciteti kompanije u Srbiji se danas prostiru na 17.000 kvadrata prostora u dugoročnom zakupu, i nalaze se u industrijskoj zoni Beograda, na granici Dobanovaca i Ugrinovaca, na zemljištu koje i pored dosadašnjeg razvoja poslovnih kapaciteta kompanije započetih 2007. godine, omogućava dodatno širenje, koje će novi vlasnik podržati daljim investiranjem u budućnosti.

Konsultantska kuća za nekretnine CBS International je deo Cushman&Wakefield grupacije, jedne od globalno najvećih konsultantskih kompanija za nekretnine, koja broji preko 53,000 zaposlenih u više od 60 zemalja, sa prihodom od 8,8 milijardi dolara, ostvarenih u 2019 godini. Kao regionalni lider, CBS International je ušao u drugu deceniju rada na tržištu nekretnina u Srbiji sa besprekornim rezultatom, pokrivajući širok spektar integrisanih usluga: procenu vrednosti nekretnina i razvojni konsalting, izdavanje i prodaju kancelarijskih i maloprodajnih prostora, izdavanje i prodaju stambenog prostora, izdavanje i prodaju industrijskih objekata, prodaju zemljišta, istraživanje tržišta, upravljanje projektima, marketing, upravljanje i održavanje nepokretnosti. Za više informacija posetite: www.cw-cbs.rs / www.cushmanwakefield.com

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin