Gala veče

CCIFS Grand Prix 2019 : L'Oréal se kandidovao u kategoriji "Društveno odgovorno poslovanje"

L'Oréal se kandidovao nakon realizacije dole pomenutih programa : • Program nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“ • Program korporativnog volontiranja „Citizen Day“ • Program podrške Školi za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ – Matrix škola za frizere Programi su dugoročnog karaktera – stipendije se dodeljuju svake godine, dan volontiranja se takođe organizuje svake godine a projekat Matrix škole pokrenut je 2018 i nastavljen kroz 2019.

Svetski lider u kozmetičkoj industriji, L’Oréal društveno odgovorno poslovanje zasniva na viziji u kojoj poslovni uspeh i društveni razvoj idu „ruku pod ruku“. Uz želju da uvek budemo kompanija za primer težimo tome da svet oko nas učinimo lepšim i za sve generacije koje dolaze i trudimo se da dajemo pozitivan doprinos društvu i zajednicama u kojima poslujemo. Kao ključne inicijative na ovom polju u Srbiji izdvajamo:

  • Program nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“
  • Program korporativnog volontiranja „Citizen Day“
  • Program podrške Školi za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ – Matrix škola za frizere

 

L'Oréal-UNESCO "Za žene u nauci" je jedinstveni, svetski poznat program kreiran da promoviše i ohrabri žene koje doprinose naučnom napretku u celom svetu. Pokrenut je 1998. godine a danas  pored Nagrada „Za žene u nauci“, koje godišnje dobija pet najuspešnijih žena koje su doprinele razvoju nauke u svetu, obuhvata i program „Internacionalne zvezde u usponu“ kao i regionalne i nacionalne stipendije "Za žene u nauci". U Srbiji je ovaj program stipendija pokrenut 2010. godine u partnerstvu kompanije L’Oréal Balkan, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-m i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Našim mladim naučnicama se svake godine dodeljuju po tri stipendije, svaka u iznosu od 5.000 evra. Stipendije se dodeljuju u cilju realizaciјe značaјnog naučnog istraživanja u oblasti prirodnih nauka i ujedno su i vid podrške daljem  profesionalnom usavršavanju lokalnih talenata i podsticaja da nastave da se bave naukom u Srbiji. Od pokretanja programa do danas, na konkursu za Nacionalne stipendije „Za žene u nauci“ učestvovalo je više od 500 mladih talentovanih naučnica, a najboljima su dodeljene 23 stipendije čija ukupna vrednost prelazi 13 miliona dinara. Dobitnice stipendija za 2019. biće proglašene na svečanoj ceremoniji koja će biti održana u Beogradu tokom jeseni. Više o programu pročitajte na www.zeneunauci.co.rs

 

Citizen Day je dan kojim zaposleni u L’Orealu širom sveta ističu značaj velikodušnosti i solidarnosti među ljudima i radno vreme posvećuju nekoj društveno odgovornoj akciji. U sklopu ove inicijative, zaposleni u L’Oréalu u Srbiji, od 2011. svake godine organizuju volonterske akcije i umesto na redovnim poslovima, radni dan provode angažovani na konkretnom projektu. Tokom proteklih devet godina akcije u Srbiji su uključivale rekonstrukciju i dekoraciju prostora u školama, vrtićima i gerontološkim centrima, postavljanje pristupnih rampi, kreiranje terapijskih parkova i senzornih bašti za osobe sa invaliditetom i uređivanje životne sredine. Prošlogodišnja akcija organizovana je u inkluzivnom centru „Mesto susreta“ u Zemun Polju, gde su formirana dva senzorna vrta sa više od 200 sadnica, oslikana 3 murala u dvorištu centra i uređen sportski teren za košarku i fudbal. Pripremljeno je i više od 100 kg džema i napravljen veliki broj različitih proizvoda (novogodišnji ukrasi, kesice lavande, čestitke i sl.) koje inkluzivni centar prodaje kao deo strategije održivog poslovanja ove ustanove. Akcija je nagrađena Nacionalnom nagradom kao najbolji program korporativnog volontiranja u 2018.  Ove godine obeležavmo desetu godišnjicu Citizen Day-a a volonterska akcija biće organizovana u Arboretumu Šumarskog fakulteta gde ćemo raditi na formiranju parka za decu i omladinu ometenu u razvoju.

 

Tokom 2018. godine uspostavili smo saradnju sa Školom za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ u Beogradu, sa ciljem podizanja kvaliteta obrazovanja polaznika škole za profil Ženski frizer. "Stefan Dečanski" je jedna od najstarijih škola ovog tipa u regionu, koja pored gluvih i nagluvih učenika, takođe edukuje decu sa drugim vrstama invaliditeta. Osnovni cilj škole je da pripremi i osnaži svoje učenike za život i rad kao samostalne i kreativne osobe koje jednako učestvuju u svim aspektima društvenog života. Škola ima dugu tradiciju praktične nastave  a jedan od najpopularnijih kurseva je edukacija frizera, za čiji su razvoj glavne prepreke bile ograničeni resursi i loše stanje školskog frizerskog salona. Zahvaljući uspostavljanju zajedničke saradnje to je promenjeno, a projektom je obuhvaćeno nekoliko nivoa podrške. Obnovili smo školski frizerski salon, opremili prostor i obezbedili svu potrebnu opremu, a naš brend Matrix donirao je proizvode i sav potrebni materijal za njegovu punu funkcionalnost. Pokrenuli smo dugoročni program edukacije za nastavnike i učenike škole kroz različite treninge i seminare (za bojenje, negu, stilizovanje kose) koje održavaju naši eksperti - Matrix edukatori. Najbolji polaznici učestvuju i na događajima koji se organizuju na L’Oreal Akademiji. Nastavljamo ovaj program i radujemo se novoj generaciji učenika ove škole koja neće biti obeležena svojim invaliditetom, već prepoznata po svojoj stručnosti i kreativnosti.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin