CCIFS Grand Prix 2019 : Porodični dan zdravlja i bezbednosti Tigar Tyres-a

Na ovogodišnjem Gala održaće se Grand Prix CCIFS 2019. Kompanija Tigar Tyres iz Pirota, član pokrovitelj CCIFS, nominovana je za kategoriju "Društveno odgovorno poslovanje".

Porodični dan zdravija i bezbednosti Tigar Tyres-a okupio je oko 6.000 posetilaca (zaposleni, članovi porodica i zainteresovani sugrađani), dvadesetak lokalnih partnera (Grad Pirot, Agencija za bezbednost u saobraćaju, NAVAK, škole, domovi zdravlja, vatrogasna jedinica, UNIQA osiguranje, Sportski centar i sportska društva). Cilj je da zaposleni, zajedno sa najmlađima i sugrađanima, menjaju odnos prema sopstvenom zdraviju, bezbednosti u saobračaju, ekologiji i humanosti. Događaj je i promocija volonterizma: 300 volontera iz kompanije i grada doniralo je 3.000 volonterskih sati zajednici. U Šetnji dobrote 1.500 sugrađana su svojim koracima “izgradili” dva dečija igrališta, jer je Kompanija vrednovala svaki pređeni kilometar i sva zarađena sredstva donirala u ove svrhe.

Unapređenje bezbednosti u saobraćaju, kroz zabavu i druženje

U saradnji sa NAVAK-om i Agencijom za bezbednost u saobraćaju, posetiocima u bezbednim uslovima (simulatori vožnje) organizujemo simulacije prevrtanja vozila i čeonog sudara. Upozoravamo ih na to šta zaista znači pravilna upotreba pojasa i kakve su moguce posledice nebezbedne vožnje. Zahvaljujući Agenciji za bezbednost u saobraćaju tinejdžeri u “pijanoj sobi” prepoznaju opasnost od upravljanja vozilom u pijanom stanju, a prikupljeno je i oko 200 inovativnih ideja o tome kako unaprediti bezbednosnu kulturu u gradu.

Prepoznavanje rizika i preventive - kao ključ zdravlja

Veliki akcenat je i na zdraviju. Podsećamo učsnike na to kako sprečiti različite rizike po zdravije, kako pružiti prvu pomoć. Iznova učimo o tome kako reagovati u slučaju požara, kako pravilno raditi za kompjuterom (ergonomija). Zajedno sa Domom zdravja i lekarima Uniqa osiguranja organizujemo brojne besplatne preglede, od analiza krvi do kardio skena. U 2018. je 650 sugrađana uradilo preventivne zdravstvene preglede, a najmlađma je o zdravoj ishrani, kroz igru i pripremu zdravih obroka, govorio popularni Dr Feelgood.

Unapređenje ekološke svesti

Učenici osnovnih škola takmiče se u brizi za Životnu sredinu, a tri najkreativnija projekta koje prepoznaju i nagrađuju svojim glasovima posetioci dobijaju finansijsku podršku kompanije. Pobedničke škole u 2018. dobile su podršku za realizaciju ekoloških projekata: Čuvajmo planetu, Posadi i ti svoje drvo i Zelena učionica.

Uticaj na lokalnu zajednicu: Pirot — jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji

Na koji način ova tradicionala manifestacija utiče na lokalnu zajednicu? Pirot je svrstan u najbezbednije gradove u Srbiji, prema javnom riziku stradanja (broj stradalih na 10.000 stanovnika). Iz godine u godinu se smanjuje broj poginulih i povredenih u naselju, odnosno u ovom periodu je za trećinu smanjen broj povređenih u saobraćajnim nesrećama, zajedničkim delovanjem brojnih činilaca, prvenstveno saobraćajne policije, ali i zahvaljujući kulturi bezbednosti koju postepeno i kontinuirano kompanija Tigar Tyres iz kruga fabrike širi i prenosi na ukupnu lokalnu zajednicu.

Finansijski resursi

U organizaciju dvadeset različitih aktivnosti, donaciju dva igrališta i podršku ekološkim projektima uloženo je ukupno 110.000 evra u 2018.

Ljudski resursi (interni i eksterni)

U 2018. godini 300 volontera, 200 iz kompanije Tigar Tyres i 100 iz lokalne zajednice (više od dvadeset partnera) doniralo je skoro 3.000 volonterskih sati lokalnoj zajednici.

Rezime

U periodu od četiri godine blizu 20.000 zaposlenih, članova porodice i građana Pirota uzelo je učešće u Porodičnom danu zdravja i bezbedenosti Tigar Tyres-a koji na edukativan i zabavan način spaja bezbednost, zdravje, ekologiju i humanost.

Porodični dan zdravlja i bezbednosti je samo jedan od načina na koji je Tigar Tyres uključen u život lokalne zajednice.

Tigar Tyres kontinuirano pruža podršku lokalnoj zajednici i kroz druge projekte u oblastima zdravstva, obrazovanja, bezbednosti u saobraćaju, zaštiti Životne sredine, na šta godišnje izdvaja dodatnih 200.000 EUR.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin