Gala veče

CCIFS Grand Prix 2019 : TRS kandidat u kategoriji "Društveno odgovorno poslovanje"

Na ovogodišnjem Gala održaće se Grand Prx CCIFS 2019. Kompanija TRS je kandidat za kategoriju "Društveno odgovorno poslovanje" za donaciju Alcatel Lucent Omni PCKS Enterprise PBKS kontakt softverski centar Opštoj bolnici Užice u zapadnoj Srbiji.

Užice obezbeđuje zdravstvenu zaštitu stanovništvu Zlatiborskog okruga, koji se prostire na površini od 6132 km2 i nalazi se u zapadnom delu Republike Srbije i obuhvata 10 opština. Po popisu na ovom području živi oko 400.000 stanovnika. Takođe, Zdravstveni centar pruža zdravstvenu zaštitu stanovništvu Republike Srpske, severnog dela Crne Gore i građanima iz bivših republika Jugoslavije koji imaju status izbeglih i prognanih lica, raseljenim licima sa Kosova, kao i velikom broju turista u jeku turističke sezone.

- Najveća ustanova Zlatiborskog okruga je Opšta bolnica Užice, koja broji 745 postelja, čime je od 2006. najveća opšta bolnica u Srbiji. U bolnici je zaposleno 250 lekara, a usluge vrši 713 viših i srednjih sestara i 364 nemedicinskog osoblja. U sastav opšte bolnice ulaze i isturena odeljenja u Požegi, Novoj Varoši i Sjenici.

- U julu 2018 godine, firma TRS je, uz veliku podršku francuske kompanije Alcatel-Lucent Enterprise, donirala Opštoj bolnici Užice Alcatel Lucent OmniPCX Enterprise telefonsku centralu najnovije softverske verzije, koja omogućava vezu sa Cloud zasnovanim servisima, licencama za pozivni kontakt centar, softverski paket za menadžment sistema i tarifiranje razgovora kao i 250 digitalnih telefonskih aparata. TRS je u saradnji sa Telekomom Srbija implementirala ISDN PRI sistem za vezu sa javnom telefonskom mrežom i BizLink sa povezivanje sa mobilnom telefonijom, čime su značajno smanjeni troškovi poslovanja i unapređen zastareli sistem prethodno implementiran u septembru 1987. godine. Centrala pokriva izlaznu numeraciju od 1000 brojeva, vezu sa 3600 mobilnih telefona i 334 lokala. U planu je povezivanje IP telefona po regionu i dalje povezivanje svih ustanova u sastavu Zdravstvenog centra (10 domova zdravlja i 2 opšte bolnice).

TRS je donirao dva Samsung QM49N displeja 49’’, koji se pomoću isporučenog softvera koriste za prikaz veoma bitnih informacija za pacijente, informacije za zaposlene o dežurnim lekarima i glavnim sestrama, kao i za promociju same ustanove - dostignuća, priznanja, informacije. Obe pozicije monitora su pokrivene i video nadzorom i nalaze se na samom glavnom ulazu u Opštu bolnicu Užice. Na ovom projektu i njegovoj implementaciji učestvovalo je 6 lica TRS-a, kao i deo menadžmenta iz kompanije Alcatel-Lucent Enterprise.

Vrednost projekta je oko 9,5 miliona dinara.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin