CCIFS Grand Prix 2021 : Credit Agricole - Dajem srcem - Payroll Giving Program

Na Gala večeri održaće se dodela Grand Prix nagrada. Banka Credit Agricole, nominovana je za kategoriju "Društveno odgovorno poslovanje".

„Dajem srcem“ – humanitarni projekat zasnovan na „payroll giving“ principu

Pod sloganom „Da nečije bolje sutra počne već danas“, zaposleni Crédit Agricole banke inicirali su pokretanje humanitarnog projekta „Dajem srcem“ u julu 2020. godine, u trenucima velike globalne zdravstvene krize. Crédit Agricole Srbija, kao društveno odgovorna kompanija kojoj je dobrobit zajednice jedan od osnovnih postulata poslovanja, podržala je ovu inicijativu koja ima za cilj da pomogne, pre svega, deci i mladima ugroženog zdravstvenog ili socijalnog statusa, ali i druge ugrožene kategorije stanovništva, kao i kulturu i sportske ustanove, projekte za očuvanje životne sredine.

Zaposleni Banke su ti koji pokreću ceo mehanizam projekta. Oni daju predlog za primaoce donacija, četiri predstavnika zaposlenih čine Komitet koji redovno ažurira spisak svih pristiglih predloga i svakog meseca bira tri ili četiri predloga za glasanje. Nakon toga, na internom portalu Banke postavlja se anketa sa predlozima koja je otvorena za glasanje svim zaposlenima. Oni koji izraze želju da učestvuju u programu, izdvajaju od zarade svakog meseca iznos koji sami odrede a sredstva koja se na taj način prikupe, Banka duplira i donira. Na kraju svakog meseca objavljuju se informacije o iznosu i primaocu donacije dok predlozi koji nisu izglasani ulaze u ponovno razmatranje za naredne donacije. Na taj način postiže se apsolutna transparentnost dok se sa primaocem donacije uspostavlja direktna komunikacija i direktno vrši donacija u novcu ili opremi kupljenoj za prikupljena sredstva.    

Do danas je na ovaj način prikupljeno i donirano 2.724.890 dinara, a donacije je dobila 21 osoba i 10 ustanova. Najčešće je pomoć bila upućena deci u teškom zdravstvenom stanju i lošeg socijalnog statusa, a među ustanovama našle su se Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, svratišta za decu, Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić“, Crveni krst u Aleksincu, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom iz Kragujevca.

Zaposleni Crédit Agricole Srbija svakog meseca odazovu se u velikom broju inicijativi i „daju srcem“ čime pokazuju svoju humanost, solidarnost i želju da pomognu onima kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin