CCIFS Grand Prix 2021 : Tigar Tyres - “Growing together”

Na ovogodišnjoj Gala večeri održaće se dodela Grand Prix nagrada. Kompanija Tigar Tyres nominovana je za kategoriju "Društveno odgovorno poslovanje".

U skladu sa Poveljom Michelin grupe o performansama i odgovornosti, kao društveno odgovorna kompanija, Tigar Tyres aktivno učestvuje u životu lokalne zajednice. Projekat pod nazivom “Growing together” implementiran je 2013. godine sa ciljem podrške lokalnoj zajednici u oblastima: obrazovanje, zdravstvo, bezbednost i ekologija. U 2020. uloženo je više od 100.000,00 evra, a ukupno do danas, u razvoj lokalne zajednice preko 2 miliona evra.

U prethodnoj godini, u uslovima kovid pandemije, projekat “Growing together” bio je u najvećoj meri usmeren na pomoć zdravstvenim ustanovama i javnim institucijama sa ciljem prevencije širenja Covid 19. Za sva odeljenja Opšte bolnice Pirot i Doma zdravlja nabavljeni su aparati za automatsko merenje telesne temperature, pulsni oksimetri, i beskontaktni toplomeri, kao i zaštitna sredstva i oprema prekopotrebna u borbi protiv pandemije (dezificijensi, rukavice, zaštitne maske i odela). Kompanija je donirala i sredstva za kupovinu jednog respiratora, a pomogla je i nabavku nedostajućih vakcina protiv sezonskog gripa.  

U oblasti zdravstvene zaštite je i kupovinom nedostajuće stomatološke opreme omogućeno da deca sa smetnjama u razvoju dobiju neophodnu pomoć u vidu stomatoloških intervencija u svom gradu. Odeljenju fizikalne medicine obezbeđena je oprema za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

U oblasti obrazovanja, pružena je podrška unapređenju bilingvalne nastave u okviru dugogodišnje saradnje sa Gimnazijom Pirot i stvoreni su preduslovi za pokretanje dualnog obrazovanja u Pirotu.

U prošloj godini kompanija je stipendirala 34-oro studenata na redovnim i master studijama.  

Realizacija projekta “Growing together” nastavljena je i u 2021. godini sa posebnim akcentom na zdravstvo i ekologiju. Kompanija je podržala kupovinu automatske stanice za merenje prisustva sumpor dioksida u vazduhu.

Početkom godine, kada je Pirot i okolinu zadesila poplava uslovljena izlivanjem Nišave iz svog korita, kompanija je donirala gradu novčanu pomoć u iznosu od million dinara za saniranje posledica od poplave, a dodatnu pomoć dobile su i porodice zaposlenih, ugrožene poplavama.

U cilju unapređenja ekološke kulture, kompanija je pripremila projekat razvrstavanja otpada za sve pirotske škole koji pored stvaranja preduslova-infrastrukture, podrazumeva i edukativne radionice sa učenicima.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin