CCIFS Grand Prix 2022 : Stanton Chase International- Nagrada Talent Management

Na ovogodišnjoj Gala večeri održaće se dodela Grand Prix nagrada. Kompanija Stanton Chase International nominovana je za kategoriju "Inovacije".

Stanton Chase International je vodeća globalna kompanija za executive search koja posluje više od 30 godina, a preko 15 godina na srpskom tržištu.

 

Kancelarija Stanton Chase u Beogradu, uspostavila je 2014. godine Nagradu za Talent Management namenjenu kompanijama koje ulažu u razvoj zaposlenih na svim nivoima, a posebno budućih lidera. Ova nagrada je postala tradicionalna i prestižna, a takođe je i podigla svest o značaju rada sektora ljudskih resursa.

 

Naš proces je započeo odabirom kompanija po vrstama industrije, kao i onih za koje smo bili sigurni da ulažu mnogo truda i sredstava u razvoj talenata. Odabrali smo oko 40 kompanija i pozvali njihove generalne direktore i direktore ljudskih resursa da učestvuju. Uključili smo i domaće firme i postavili  kriterijume u kojima nisu bili važni samo kvantitet već i proces, ideja i ulog u razvoj jer smo prepoznali da one imaju teži zadatak u uspostavljanju procedura u odnosu na međunarodne kompanije. Prve godine se za nagradu takmičilo 30 kompanija. 

 

Pored naših konsultanata, pozvali smo kompetentne menadžere i stručnjake da učestvuju u sastavu žirija, sa ciljem da se dobije objektivan uvid i donese pravi izbor. Članovi žirija u 2014. godini bili su Dejana Lazić, direktorka Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, Bojan Radun, konsultant EBRD i predsednik Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera i dr Dragan Lončar, profesor na Ekonomskom fakultetu i konsultant u kompaniji Peterhof.

 

Već prve godine takmičenje za nagradu se pokazalo kao vrlo  uspešno. Čuli smo mnogo različitih ideja, planova i realizacija koji su prikazali primere dobre prakse poslodavaca i bili putokaz onima koji tek treba da otkriju i ostvare svoj potencijal.

 

To nas je inspirisalo da za buduća takmičenja, pored glavne nagrade, uvedemo i specijalne nagrade, jer smo smatrali da inovativne ideje treba da budu prepoznate i nagrađene. Želeli smo da odamo priznanje i domaćim kompanijama koje ulažu u razvoj talenata na tržištu koje je veoma konkurentno zbog mnogobrojnih međunarodnih kompanija.

 

Glavna nagrada podrazumeva Coaching sesije za odabrane talente sa našim najiskusnijim konsultantima, a na taj način smo želeli da dodatno doprinesemo razvoju mladih potencijala.

Nakon prvog takmičenja, naši učesnici su nam predložili da organizujemo okupljanja HR zajednice (HR Skup) kako bismo razmenili iskustva u oblasti HR-a, kao i poslovanja uopšte.

 

Pozvali smo različite kompanije da budu domaćini pomenutih skupova, organizovali panel diskusije i napravili posebnu Linkedin stranicu kao moderatori. Od tada smo moderirali, veoma uspešno, preko 20 HR skupova. Imali smo i listu čekanja kompanija koje su želele da budu domaćini. Nastavili smo našu inicijativu i tokom pandemije i održali online HR skup.

 

U poslovnom smislu, nagrada je doprinela da se naša kompanija dodatno etablira na tržištu kao jedan od lidera u oblasti pronalaženja i razvoja višeg upravnog tima u kompanijama, pa smo tako potpisali i nekoliko višegodišnjih ugovora o poslovnoj saradnji sa velikim globalnim kompanijama. 

Documentation

Download Talent_Management_Award.pdf  (PDF • 6 MB)

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin