Članovi

Decathlon je organizovao Nedelju održivog ravoja

Za vreme ove nedelje, kompanija Decathlon, član CCIFS-a od 2019. godine, organizuje akcije koje doprinose zaštiti životne sredine.

Naš član, Decathlon, sa predstavništvom u Srbiji od 2019. godine, nedavno je organizovao Nedelju održivog razvoja. U nedelji od 18. do 25. septembra, kompanija je sprovela dve važne akcije u cilju očuvanja i zaštite životne sredine: sakupljanje otpada i dan ekomobilnosti. Ove akcije imaju za cilj, između ostalog, da podignu svest o značaju angažovanja unutar lokalne zajednice.

Prva i najvažnija akcija ove godine bila je čišćenje tri različite lokacije, dve u Beogradu i jedne u Novom Sadu. Decathlon je ovime želeo da skrene pažnju ljudima na količinu otpada koja nastaje našim svakodnevnim aktivnostima. Ako se ovaj otpad ne odlaže na pravi način i ne reciklira, izvesno može stvoriti veliki problem zagađenja zemljišta, vazduha i vode, a takođe i estetski narušiti naš životni prostor. Na prvoj Beogradskoj lokaciji, Karaburmi (prva fotografija), šetalište Ade Huje čistili su zaposleni Decathlona i sakupili 25 džakova smeća, time značajno ulepšavajući deonicu od Višnjičke ulice do šetališta. Druga lokacija je bila na Novom Beogradu (druga fotografija), gde je sakupljeno oko 30 džakova smeća sa Savskog keja, što je doprinelo lepšem i boljem pogledu na reku i na stari deo grada. Zatim, zaposleni u Novom Sadu (treća fotografija) sakupili su dvadesetak džakova smeća na Petrovaradinskoj plaži Oficirac. Zahvaljujući tome plaža je dobila potpuno novi izgled i mogućnost prilaska vodi bez raznih opasnosti.

Što se tiče druge akcije, dana ekomobilnosti, Decathlon je organizovao takozvani dan bez automobila. Zaposleni u kompaniji su koristili usluge javnog prevoza, kako ne bi pravili dodatna zagađenja dolazivši svojim autima. Ova akcija može biti okidač neophodnih promena ponašanja, kao i podizanja svesti o važnosti efikasnog i dobro organizovanog javnog prevoza.


Putem ovakvih akcija, Decathlon se zalaže za očuvanje životne sredine u lokalnim zajednicama. Nadamo se da će mnogi slediti njihov primer!

CCIFS čestita Decathlonu i njegovim zaposlenima na pokretanju i organizaciji ove Nedelje održivog razvoja i zahvaljuje im što su poslali fotografije i detaljne informacije za pisanje ovog članka.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin