Članovi

Dodeljeno priznanje za značajan doprinos razvoju dobrih ekonomskih odnosa Srbije i Francuske

Za doprinos razvoju ekonomskih odnosa Francuske i Srbije ministarki Dubravka Đedović-Handanović uručeno posebno priznanje

Tradicionalno Gala veče Francusko-srpske privredne komore (CCIFS) bilo je prilika da naš predsednik, gospodin Dragan Stokić, uručio je priznanje ministarki energetike i rudarstva, Dubravki Đedović Handanović, za njen istaknuti rad na jačanju ekonomske saradnje Francuske i Srbije.

Ministarka Handanović je sa zadovoljstvom prihvatila ovo priznanje: "Izuzetno sam ponosna na priznanje, ali i na napore Ministarstva i Vlade Srbije u proteklom periodu. Naš cilj je bio da damo novi podsticaj razvoju energetskog sektora, sistematski ga razvijamo i učinimo efikasnijim," naglasila je ministarka.

U svom govoru, ministarka je istakla važnost saradnje između dve zemlje u različitim oblastima, posebno u infrastrukturnim projektima kao što su Beogradski aerodrom "Nikola Tesla", sanacija deponije u Vinči, izgradnja postrojenja za proizvodnju električne i toplotne energije, kao i projekat Beogradskog metroa. Pored toga, potpisivanje zajedničke deklaracije 2019. godine i nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu, gde je potpisan Memorandum o saradnji sa EDF-om, predstavljaju dodatni podsticaj za dalje jačanje ekonomskih veza.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin