Sastanak & Razmena

Državni sekretar u Ministarstvu za akciju i javne račune Republike Francuske g. Olivije Dusopt u zvaničnoj poseti Srbiji

Državnog sekretara Francuske je primio Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Oni su izrazili zadovoljstvo što se, na temelju istorijske posete predsednika Emanuela Makrona, intenzivira svestrana saradnja dveju zemalja.

Srpski zvaničnici su zahvalni na spremnosti Francuske da pruži tehničku ekspertizu u oblasti reforme javne uprave, što je istaknuto i u zajedničkoj izjavi dvojice šefova država, usaglašenoj tokom posete predsednika Makrona. Predsednik Srbije je naglasio da su, s obzirom na ugled i uticaj predsednika Makrona i Francuske u okvirima evropske i svetske politike, saradnja sa Francuskom i njena podrška od najvećeg značaja za Srbiju.

 Državni sekretar Dusopt je preneo da je predsednik Makron rekao francuskim ministrima da je poseta Srbiji za njega bila veoma značajna i da je od njih tražio da učine sve da se realizuju tada potpisani dokumenti i dogovoreni projekti. Francuski zvaničnik je rekao da je razmena iskustava u reformi javne uprave samo jedan od načina da Francuska pomogne Srbiji u reformama neophodnim na evropskom putu.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin