Članovi

Eko Bio Invest dobija nekoliko sertifikata i priprema svoje sledeće korake

Naš član Eko Bio Invest, dobio je sertifikate za svoju tehnologiju proizvodnje inovativnih i biorazgradivih materijala

Kompanija Eko Bio Invest, dobila je sertifikat od BETA, Miami, da se tokom procesa proizvodnje njihovog materijala ne emituje CO2, a od Vincotte, Brisel, sada dela TUV Austria, za finalni proizvod od njihovog materijala je dobila „OK compost home“ sertifikat, koji potvrđuje da se materijal u potpunosti razgrađuje u kućnim uslovima, bez upotrebe aditiva. Materijal se u vodi od preko 80°C rastvara za manje od minuta, a u hladnoj vodi ili u/na zemlji, za 25 dana do 6 meseci, bez ostataka u vidu nanočestica koje prodiru u zemlju ili vodu a kasnije i u lanac ishrane.

Tipični proizvodi od njihovog granulata su folije i kese, zatim čaše i tanjiri, a rade i na zaštitoj odeći i rukavicama. Potencijalni kupci su iz sektora pakovanja, retail-a, medicine, kozmetike, farmacije, poljoprivrede, itd. Praktično sve što se sada pravi od tanke, obično jednokratne plastike, može se napraviti od njihovog materijala. 

Postoji i moguća ponovna upotreba pomenutih proizvoda od njihovog materijala, u vidu đubriva, mada kao delimične dohrane za biljke, kao i za boju za tekstil od biopigmenta koji je izolovan u procesu razgradnje folija i kesa.

Proizvođači plastike koji već rade „bio-based“ plastiku, mogu na postojećim mašinama početi sa upotrebom njihovog granulata, bez ikakvog dodatnog ulaganja i izmene na mašinama, a klijentima ponuditi zdrav i po životnu sredinu bezbedan finalni proizvod.

Eko Bio Invest počinje sa proizvodnjom granulata i folija do kraja ove godine, najkasnije u januaru.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin