Članovi

Francuske diplomate i privrednici u poseti Zrenjaninu

Juče je u Zrenjaninu održan događaj pod nazivom Bonjour Zrenjanin u organizaciji Francusko-srpske privredne komore

Najviši diplomatski kor Francuske u Srbiji, francusko-srpska poslovna zajednica i predstavnici lokalnih preduzeća koja posluju u Zrenjaninu okupili su se na događaju Bonjour Zrenjanin koji je organizovala Francusko-srpska privredna komora. Zrenjanin je nakon Kragujevca, Niša i Kikinde četvrti grad u Srbiji koji posećuju članice Komore u okviru manifestacije Bonjour Srbija.

Gospodin Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina poželeo je dobrodošlicu u zgradi opštine Nj.E. Pjeru Košaru, ambasadoru Francuske u Srbiji, kao i gospodinu Draganu Stokiću, predsedniku Francusko-srpske privredne komore. Gradonačelnik Zrenjanina istakao je da se ovaj grad može pohvaliti lepom i uspešnom saradnjom sa kompanijom Mlekoprokut, koja je deo francuske grupacije Savencia.

Ambasador Francuske u Srbiji, Nj.E. Pjer Košar se u govoru koji je održao osvrnuo na značaj ovakavih događaja za ojačanje veza Srbije i Francuske. Predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić je prilikom svog obraćanja manifestaciju Bonjour Srbija čiji je nastavak Bonjour Zrenjanin predstavio kao koncept regionalnog umrežavanja.

U okviru događaja organizovana je i poseta francuskoj fabrici Mlekoprodukt. 

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin