Događaji  •  Evènements  •  Gala veče

GALA VEČE FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) je 6. oktobra organizovala je Gala veče za 200 predstavnika francusko-srpske poslovne zajednice

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) je 6. oktobra organizovala za blizu 200 članova i partnera, predstavnika francusko-srpske poslovne zajednice, svoje jedanaesto Gala veče u hotelu Hyatt. Ovogodišnje Gala veče bilo je mesto proslave povratka događajima uživo, uz maksimalne mere predostrožnosti – naime, Francusko-srpska privredna komora je donela odluku da je uslov za učešće na svim njenim događajima dokaz o vakcinaciji i negativan PCR ili antigenski test.


Pre ceremonije otvaranja, zvanice su se okupile na koktelu i uz šampanjac otkrile izložbu Spektri Centra za promociju nauke, koja ih je uvela u temu ovogodišnje večeri: Svetlost.


Na inauguraciji, gostima se obratio i zahvalio na prisustvu predsednik Komore Dragan Stokić. On je, kao novoizabrani predsednik, podsetio goste na prioritete Komore, a koji su pre svega sveobuhvatna podrška članovima, ali i operativna podrška svim preduzećima koja žele da rade na tržištu Srbije, prvo francuskim, ali i svim drugim, jer su efikasnost Komore u ovom sektoru prepoznala i korejska, čileanska, kao i neka američka preduzeća s kojima je CCIFS radila. Naglasio je i volju Komore da nastavi sa događajima uživo jer to članovi žele i pohvalio odgovornost naše poslovne zajednice koja pozdravlja odluku o uslovljavanju prisustva svim događajima potvrdom o vakcinaciji i negativnim testom.


Otpravnik poslova i Prvi savetnik Ambasade Francuske, g. Fatih Akcal potom je u svom obraćanju podsetio da srpsko-francuski ekonomski odnosi jačaju, te da se trend rasta nastavlja. Zahvalio se francusko-srpskoj poslovnoj zajednici na konstantnom radu na jačanju ovih odnosa i podvukao da je u protekloj godini trgovinska razmena Francuske i Srbije iznosila preko milijardu evra. Takođe je izrazio uverenje da će skori dolazak novog francuskog ambasadora, sa prioritetom pospešivanja naših ekonomskih odnosa još dodatno podstaknuti bilateralnu razmenu.
Tokom cele večeri, goste su zabavljali Haos animatori iz Novog Sada sa efektnim performansima na temu svetlosti, uz korišćenje lasera, led dioda, ali i vatre, a za muzički deo programa su bili zaduženi Goran Ferenc na laserskoj harfi i DJ Miss Millie.

U toku ovog svečanog događaja, uručene su i dve Gran pri nagrade, a generalna direktorka CCIFS Sanja Ivanić je pohvaliala aktivno učešće članova u glasanju, jer je za 8 kandidata ove godine zabeleženo preko 1700 glasova.
Gran pri u oblasti društveno-odgovornog poslovanja, uručen je kompaniji Tigar Tyres (grupacija Michelin) za projekat pod nazivom “Growing together” implementiran 2013. godine sa ciljem podrške lokalnoj zajednici u oblastima: obrazovanje, zdravstvo, bezbednost i ekologija. U 2020. uloženo je više od 100.000 evra, a ukupno do danas, u razvoj lokalne zajednice preko 2 miliona evra. Nagradu je u ime preduzeća primio direktor Igor Zyemit koji je naglasio da je za Tigar Tyres briga i ulaganje u lokalnu zajednicu prioritet.


Druga Gran pri nagrada, u oblasti inovacija, dodeljena je startapu Eko Bio Invest za proizvodnju inovativnog materijala BioSol sličnog plastici po karakteristikama, ali organskog i prirodnog porekla. Materijal je sertifikovan od strane evropskih i američkih laboratorija kao netoksičan i biorazgradiv, a u Francuskoj je 21. septembra 2020. i patentiran. Nagradu je primila finansijska direktorka preduzeća Marina Cvijanović, koja se zahvalila na podršci članovima Komore koja je posebno značajna za mlada preduzeća i obećala još mnogo inovacija u godinama koje dolaze.

 

PHOTO ALBUM : OVDE

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin