Info covid-19

Da biste iz Srbije otišli ​​u Francusku, morate biti vakcinisani duže od dve nedelje (Sinopharm ili Sputnik nisu prihvaćene vakcine).

Ovo se odnosi i na Francuze i Srbe.

Za one koji nisu vakcinisani (ili vakcinisani nepriznatom vakcinom), moraju pokazati PCR test ili antigen test ne stariji od 72 sata.

Deca starija od 11 godina imaju isti tretman kao i roditelji koji ih prate. Na primer, ako je jedan od roditelja vakcinisan, dete se smatra vakcinisanim, i obratno ako roditelji nisu vakcinisani, dete (starije od 11 godina) moraće da ima test.

Za povratak u Srbiju, ako ste vakcinisani u Srbiji, dovoljno je da priložite dokaz o vakcinaciji. Ako niste vakcinisani, moraćete da priložite PCR test ne stariji od 48 sati.

NAPOMENA: Srbija ne priznaje vakcinaciju napravljenu van Srbije. Dakle, ako vam članovi porodice ili prijatelje dolaze u Srbiju, čak i ako su vakcinisani u Francuskoj, moraćete da obezbede i PCR test.

Ova pravila mogu se promeniti u zavisnosti od epidemiološke situacije i pozivam vas da pristupite veb stranici francuske ambasade

https://rs.ambafrance.org/COVID-19-dernieres-informations-et-FAK

Još jedna loša vest je da od 7. jula 2021. godine, u Francuskoj PCR i antigen testove plaćaju i stranci i Francuzi koji nemaju prebivalište u Francuskoj.

Cena je 43,89 € za PCR test i 25 € za test antigena. Senator se pozabavio ovim pitanjem, jer su Francuzi koji žive u inostranstvu očigledno diskriminisani.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin