Komora

Intervencija na radionici "Za povezano visoko obrazovanje"

[Translate to Serbe:]

Naša generalna direktorka je razgovarala sa zainteresovanim panelistima o vezama između inovacija, istraživanja i ekonomskog razvoja

U okviru projekta „Jačanje i izgledi za naučnu saradnju na Zapadnom Balkanu“ koji finansiraju FEI (France Education Internationale) i MEAE (Francusko ministarstvo za Evropu i spoljne poslove), radionica se održala u hibridnoj formi u Bitolju u Severnoj Makedoniji 15. septembra 2022. na temu „Za povezano visoko obrazovanje“. Naša generalna direktorka, Sanja Ivanić, učestvovala je na radionici kao govornik i odgovarala na pitanja moderatora o povezanosti inovacija, istraživanja i ekonomskog razvoja u okviru aktivnosti Francusko-rprske privredne Komore.

Govornici su bili: Gđa. Irène Ketoff, ataše za saradnju i kulturnu akciju Francuske ambasade u Skoplju, Gđa. Frosa Pejoska-Bouchereau, profesor na INALCO-u, Gđa. Elena Tilovska-Kechegi, profesor na Univerzitetu u Bitolju i G. Mohamed Ketata iz Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) zadužen za Zapadni Balkan.

Projekat „Jačanje i perspektive naučne saradnje na Zapadnom Balkanu“ koji vodi INALCO (Nacionalni institut za orijentalne jezike i civilizacije) sa svojim partnerima (Beogradski institut za političke studije, Univerzitet Sveti-Klement Ohrida u Bitolju, Univerzitet u Crnoj Gori – Filološki fakultet kao i think tanks CERCL i EuropaNova Academia) ima za cilj da podstakne naučnu saradnju između Francuske i zemalja Zapadnog Balkana, kao i između akademskih i istraživačkih institucija u ovom regionu uz jačanje kapaciteta zapadnobalkanskih partnera. Projekat stoga ima za cilj da se pripremi za stvaranje regionalne doktorske škole koja će pokrivati sve zemlje ovog regiona.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin