Članovi

Intervju sa našim novim članom pokroviteljem : S&T Serbia

[Translate to Serbe:]

Otkrijte S&T Serbia, novog pokrovitelja Francusko-srpske privredne komore, koji je od nedavno postao deo grupacije Vinci Energies

Intervju sa Rajkom Jovanovićem, generalnim direktorom S&T Serbia

​​​​​​Šta možete da nam kažete o kompaniji S&T Serbia? 

S&T Serbia je kompanija koja pod ovim imenom već dugo posluje na našem tržištu – punih 27 godina. Za brend S&T ovo će biti godina kada ulazi u “klub 27” – tj. kada će prestati da postoji – jer ćemo nastaviti da poslujemo pod nazivom Axians – svetski poznatom ICT brendu još poznatije grupacije Vinci. Nezavisno od naziva, verujemo da smo stručnoj IT javnosti već dovoljno poznati odranije – kao jedan od najvećih regionalnih IT sistem integratora, kreatora nacionalnog portala eUprava i uspešna IT kompanija koja ima zaokružen portfolio IT usluga i rešenja

Nedavno ste postali deo francuske grupacije Vinci Energies. Kako se odvija intergacija, i koji su noviteti koje ta integracija donosi ?

Vinci Energies je velika korporacija – dobro organizovana i sa izraženom korporativnom kulturom - što donosi puno prednosti  - ali i obaveza.

Budući da VINCI Energies, u skladu sa svojom poslovnom filozofijom, deluje decentralizovano, lokalno i u potpunosti posvećeno potrebama svojih korisnika, svi naši ugovori sa korisnicima ostaju na snazi i saradnja sa lokalnim timovima i zaposlenima se nastavlja kao i do sada. Iako je integracija veliki i važan zadatak za nas, ne možemo niti smemo da zanemarimo naš osnovni biznis i brigu prema korisnicima. Ono što će se promeniti kasnije tokom ove godine je brend pod kojim poslujemo, tako da će uskoro S&T brend postati Axians. Naša misija je da ponudimo najbolje od ICT-a – „with a human touch“.

Na taj način proširena je mogućnost pristupanja vrhunskim rešenjima i ICT uslugama u oblastima kao što su računarska i infrastruktura data centara, cloud, sajber bezbednost, računarske mreže, korisničko radno okruženje, poslovne aplikacije i analitika podataka (uključujući ERP), telekomunikaciona infrastruktura i druge. Integracijom S&T IT services u Axians – bićemo u mogućnosti da ponudimo ovo veliko znanje i iskustvo – po modelu “sve na jednom mestu”.

VINCI Energies ima pristup integraciji „po meri“, što znači da S&T Serbia u potpunosti zadržava lokalnu poslovnu odgovornost, portfolio, fokus na korisnike i autonomiju, dok je istovremeno u mogućnosti da koristi standarde i procedure međunarodne grupe Vinci Emergies kao što su HR benefiti - saradnja sa drugim VINCI i Axians ograncima i saradnja sa vendorima.

Verujemo da ćemo moći puno od njih da naučimo – ali i da sa njima podelimo naše dosadašnje znanje i iskustvo.

Na šta su usmerene vaše aktivnosti i kakvi su vam planovi za naredni period?

Ova godina će za nas biti dosta intenzivna – i izazovna – jer pored osnovnih svakodnevnih poslovnih aktivnosti – imamo i već pomenutu integraciju u jedan veći i kompleksniji sistem. Iako je plan da najkrupnije promene budu završene do kraja septembra – činjenica je da ćemo verovatno do kraja godine  biti u «tranziciji« . Pored toga, želimo da na našem  tržištu ostanemo prepoznatljivi kao ozbiljna i odgovorna firma – sa ekspertizom za uspešnu realizaciju i najkompleksnijih IT projekata – kao najbolji spoj domaćeg i stranog znanja.

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin