Članovi

Kandidat za GRAND PRIX 2024 u CSR kategoriji – L’Oreal – Nacionalni program ’’Za žene u nauci’’ i program korporativnog volontiranja ’’Citizen Day’’

Tokom ovogodišnjeg Gala večeri, koja će se održati 23. aprila, organizovaćemo tradicionalnu ceremoniju dodele Grand Prix CCIFS nagrada

Svetski lider u kozmetičkoj industriji, L’Oréal društveno odgovorno poslovanje zasniva na viziji u kojoj poslovni uspeh i društveni razvoj idu „ruku pod ruku“.

Sve svoje aktivnosti na ovom polju zasnivamo na tri ključne oblasti – planeti, ljudima i proizvodima. Uz želju da uvek budemo kompanija za primer, težimo tome da stvaramo lepotu koja pokreće svet i trudimo se da dajemo pozitivan doprinos društvu i zajednicama u kojima poslujemo. Kao ključne inicijative na ovom polju u Srbiji izdvajamo:

•              Nacionalni program „Za žene u nauci“ – u sklopu kog se već 14 godina, svake godine nagrađuju najbolje mlade naučnice u Srbiji

•              Program korporativnog volontiranja „Citizen Day“ – u sklopu kog zaposleni u Srbiji umesto na redovnim poslovima, radni dan provode angažovani na konkretnom projektu koji doprinosi lokalnoj zajednici.

Inicijativa L´Oréal-UNESCO ""Za žene u nauci"" širom sveta nagrađuje i afirmiše najbolje naučnice, njihova dostignuća i izvanredne rezultate koje postižu, u cilju da žene budu ravnopravno zastupljene, ne samo u nauci, već i u čitavom društvu. Globalni program obeležio je 25 godina postojanja, a u Srbiji je pokrenut 2010. u partnerstvu kompanije L’Oréal Balkan, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-m i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Program “Za žene u nauci” u Srbiji svake godine nagrađuje najbolje mlade naučnice u našoj zemlji koje predstavljaju neprocenjiv izvor motivacije, podrške i inspiracije kako mladim naraštajima tako i čitavom društvu. Sredstva u vrednosti od po 5000 evra dodeljuju se kao vid podrške njihovim vrednim istraživačkim projektima i ohrabrenja da nastave da se bave naukom u Srbiji i usavršavaju u svojoj naučnoj oblasti. Ukupni nagradni fond je do danas premašio 22  miliona dinara, a kroz program je nagrađeno 38 naučnica iz Srbije, sa projektima iz različitih oblasti prirodnih nauka uključujući hemiju, fiziku, matematiku, biologiju, medicinu, zaštitu životne sredine i druga interdisciplinarna područja.

Program korporativnog volontiranja (Citizen Day ) je globalna inicijativa kompanije L’Oréal, dan  kojim zaposleni u L’Oréalu ističu značaj velikodušnosti i solidarnosti među ljudima i radno vreme posvećuju nekoj društveno odgovornoj akciji. U sklopu ove inicijative, zaposleni u Srbiji, od 2010. svake godine umesto na redovnim poslovima, jedan radni dan provode angažovani na konkretnom projektu. U sklopu ovog programa je 2023. održana velika volonterska akcija u prostoru bivše Klinike za opekotine, rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju u Beogradu. U ovom objektu borave štićenici Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, tokom renoviranja matične zgrade. Kako bi deci boravak bio što lepši i veseliji, u sklopu ove akcije ofarbana je velika dvorišna ograda i ulaz u zgradu, oslikan veliki mural sa dečijim motivima, uređene su zelene površine ispred objekta i napravljen cvetni vrt, postavljene nove klupe i đubrijere, a čitav prostor je temeljno očišćen. U akciji je učestvovalo je više od 120 zaposlenih kompanije L'Oréal u Srbiji, uz podršku JKP „Zelenilo – Beograd“ i umetničkog ateljea „Šoln“. Tokom proteklih 13 godina, volonterske akcije u Srbiji su uključivale rekonstrukciju i dekoraciju prostora u školama, vrtićima i gerontološkim centrima, postavljanje pristupnih rampi, kreiranje terapijskih parkova i senzornih bašti za osobe sa invaliditetom, obnovu igrališta i uređivanje životne sredine. "

Useful links

https://www.youtube.com/watch?v=V-KbELwn2pA https://www.youtube.com/watch?v=t5egPbjVBXQ

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin