Članovi

Kandidat za GRAND PRIX 2024 u GREEN kategoriji – Milšped Group– Robotizacija skladišta - Projekat AutoStore

Tokom ovogodišnjeg Gala večeri, koja će se održati 23. aprila, organizovaćemo tradicionalnu ceremoniju dodele Grand Prix CCIFS nagrada

Kompanija Milšped postala je pionir na domaćem tržištu kada je reč o implementaciji robotizovane tehnologije u organizaciji skladišnog poslovanja. Počevši od januara 2023. godine, u rad je pušteno robotizovano skladište u Krnješevcima.

Pored poboljšanja rada skladišta i efikasnosti procesa, imajući u vidu da roboti mogu da rade 24/7 i mogu da smanje troškove rada i greške koje se pripisuju ljudskom faktoru, upotreba ovog sistema predstavlja jedan značajan korak u implementaciji principa ESG strategije u okviru Milšped grupacije.

Sofisticiranost programiranja ovih robota obezbeđuje da isti uvek najpre izvršavaju zadatke koji su im fizički najbliži, što doprinosi uštedi energije. To znači da je energija koju utroši 10 robota, jednaka onoj koju bi za isti vremenski period iskoristio samo jedan usisivač. Čak 99,7 odsto „radnog vremena“ robota je efikasno iskorišćeno, uz optimalan utrošak energije.

Na ovaj način, postigli smo da na istom prostoru možemo da skladištimo i obradimo i do 3 puta više robe nego ranije uz minimalan utrošak energije. Eliminišući duge rute komisioniranja, takođe, pored brže obrade porudžbina, našim zaposlenima smo omogućili prijatnije radno okruženje i uslove rada.

Implementacijom robotizovanog automatskog sistema skladištenja i komisioniranja robe, a kasnije i inteligentnog sortiranja robe, danas u sistemu radi 100 autonomnih robota, sa kapacitetom isporuke od 45.000 komada robe na dnevnom nivou. Na ovaj način smo kreirali prvu integrisanu robotizovanu logističku platformu pogodnu za e-commerce poslovanje.

Ovaj projekat je podrazumevao ulaganje finansijskih resursa, interne ekspertize u domenu upravljanja skladišnim procesima i digitalizacije, podršku kompanije implementatora ove robotizovane tehnologije, kao i timski rad i edukaciju više sektora u okviru kompanije.

Jedan od značajnih koraka u implementaciji projekta bila je i organizacija obuka za zaposlene u skladištima. Na taj način smo obezbedili najefikasnije rukovanje i koordinaciju poslovnih zadataka i time postigli maksimalno korišćenje kapaciteta.

Sistem je primenljiv za različit portfolio proizvoda i omogućava sveobuhvatno snabdevanje tržišta kroz sve kanale distribucije, a zajedno za uslugama carinskog posredovanja i carinjenja, omogućava da klijenti robu dobiju istog dana ili u svega nekoliko dana od momenta dolaska u skladište. Implementacijom ova dva projekta obezbedili smo maksimalnu efikasnost uz minimalan utrošak resursa.

Useful links

https://www.youtube.com/watch?v=U0gqCpvYh0A

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin