Kandidatura za CCIFS Grand Prix 2023 ''Društveno odgovorno poslovanje'': Adria Media Group

Tokom ovogodišnje Green Gala večeri koja će se održati 27. aprila, organizovaćemo, tradicionalnu dodelu nagrada Grand Prix CCIFS

Projekat Zasadi drvo je jedinstveni projekat masovnog pošumljavanja koji je 2019. godine pokrenula kompanija Adria Media Group u partnerstvu sa dm drogerie markt i brojnim institucionalnim partnerima*. Realizuje se uz pomoć zaposlenih, partnera i građana volontera.

Značaj ovog projekta iz sezone u sezonu sve je veći, a proteklog meseca dostignut je novi rekord od pola miliona sadnica posađenih na više od 300 lokacija širom Srbije.

Pored toga, zahvaljujući projektu Zasadi drvo, ozelenjeno je 13 gradova, očišćena je dugogodišnja divlja deponija kod Bačke Palanke i pretvorena u zelenu oazu, obezbeđene su sadnice za 1.215 osnovnih škola u Srbiji dve godine zaredom, održano je 29 edukativnih radionica za decu, oslikani su tematski murali u Beogradu i Čačku, organizovani su forumi/konferencije na kojima su okupljeni donosioci odluka iz državnog, nevladinog i privatnog sektora kako bi zajednički definisali strategiju za ozelenjavanje Srbije, a Adria Media Group koristi snagu svojih medija za permanentnu medijsku kampanju u cilju podizanja svesti o značaju prirode i važnosti očuvanja životne sredine.

Projekat nastavlja da živi i podrazumeva nove, još ambicioznije planove.

To je moguće zahvaljujući velikom broju partnera koji na različite načine (kroz pomoć u logistici, resursima i ekspertizi) doprinose njegovoj realizaciji.

*Institucionalni partneri projekta Zasadi drvo su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za šume, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“,  Pokret gorana Srbije, Privredna komora Srbije, Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Šumarski fakultet u Beogradu, Šumarska škola Kraljevo, Zavod za zaštitu prirode, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Institut za šumarstvo.

 

Documentation

Download Sadnja_u_Lipovici_Image_V_16x9.mp4  (MP4 • 38 MB)

Useful links

VIDEO

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin