Kandidatura za CCIFS Grand Prix 2023 ''Društveno odgovorno poslovanje'': Generali Osiguranje Srbija

Tokom ovogodišnje Green Gala večeri koja će se održati 27. aprila, organizovaćemo, tradicionalnu dodelu nagrada Grand Prix CCIFS

Generali Osiguranje Srbija je deo globalne inicijative Generali grupe The Human Safety Net, usmerene na zaštitu i unapređenje života ljudi van okvira svakodnevnog poslovanja. U Srbiji, u partnerstvu sa Fondacijom Novak Đoković, već pet godina uspešno sprovodi program za porodice „Podrška, ne perfekcija”. Na 10 radionica, koje se održavaju na nedeljnom nivou, roditeljima se pruža podrška u odgajanju dece uzrasta do šest godina kako bi imala bolje šanse za perspektivniju budućnost. Tokom 2021. i 2022. godine, Generali Osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković otvorili su 14 centara za roditelje širom zemlje, u kojima se održavaju radionice, individualna savetovanja i predavanja. Do sada je program pohađalo 2300 roditelja.

Centri su otvoreni u Baču, Sjenici, Kovačici, Paraćinu, Šapcu, Beogradu, Irigu, Petrovcu na Mlavi, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Jagodini, Užicu, Novom Sadu i Vladimircima.

Uz podršku Generali grupe i ulaganja naše kompanije, uloženo je oko 500.000 evra u realizaciju ovog programa i otvaranje centara.

Program “Podrška, ne perfekcija“ aktivan je od 2018. godine, kada smo u Srbiji postali deo globalne inicijative The Human Safety Net. Pored toga što je kroz program do sada prošlo preko 2300 roditelja, takođe je izvršen i direktan uticaj na oko 1600 dece, a indirektan na preko 2000 dece.

U okviru THSN inicijative, osim saradnje sa Fondacijom Novak Đoković na programu “Podrška, ne perfekcija“, Generali Osiguranje Srbija takođe sprovodi i interne i eksterne aktivnosti u cilju promovisanja i podrške našeg programa za porodice.

U junu 2022. godine, naša kompanija je učestvovala u THSN Globalnom izazovu za sakupljanje sredstava sa još 22 zemlje Generali grupe sa aktivnim THSN programom.

U Srbiji, organizovali smo izazov osvajanja vrhova i čišćenja zelenih površina, pri čemu je skoro 400 naših koleginica i kolega organizovalo svoje timove i ostvarilo čak 19 izazova. Osvojili su 14 vrhova i očistili 5 zelenih površina. Sva sakupljena sredstva usmerena su na pomoć Gradskoj organizaciji gluvih Beograda, doniranjem interaktivne table i propratne opreme koja znatno poboljšava uslove rada organizacije, i kreiranjem brošure za roditelje koji imaju decu sa oštećenim sluhom.

Osim Globalnog izazova, krajem 2022. godine smo organizovali i, sada već tradicionalni, Novogodišnji bazar u našoj kompaniji. Takođe aktivnost za sakupljanje sredstava, osmišljena je tako da naše koleginice i kolege izlažu svoje ručno rađene predmete, a ostale kolege ih podržavaju kupovinom, odnosno doniranjem za naš program za porodice. Pri poslednjem bazaru, sakupili smo preko 315.000 dinara zahvaljujući našim koleginicama i kolegama.

U organizaciji svih THSN aktivnosti učestvuju i naši THSN Ambasadori – Generali zaposleni koji se prijave da u periodu od jedne godine budu ambasador naše inicijative, šire njen uticaj i sprovode različite aktivnosti. Tokom 2022. godine smo imali rekordnih 40 THSN Ambasadora.

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin