Kandidatura za CCIFS Grand Prix 2023 ''Društveno odgovorno poslovanje'': L'Oréal Balkan

Tokom ovogodišnje Green Gala večeri koja će se održati 27. aprila, organizovaćemo, tradicionalnu dodelu nagrada Grand Prix CCIFS

Još tokom 2018. godine L’Oréal je uspostavio saradnju sa Školom za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski“ u Beogradu. Tada je, sa ciljem podizanja kvaliteta obrazovanja polaznika škole za profil Ženski frizer u potpunosti obnovljen i opremljen školski frizerski salon i uspostavljena dugoročna saradnja sa našim brendom Matrix, u sklopu koje se osim obezbeđivanja svih potrebnih materijala za rad salona kontinuirano sprovode i programi profesionalne edukacije. Kao prirodan nastavak ove saradnje, 2022. godine je u sklopu L'Oréal-ove globalne inicijative Citizen Day organizovana velika volonterska akcija u Domu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha u kom su smeštena deca iz čitave Srbije, a koji deli zgradu sa školom „Stefan Dečanski“. U sklopu akcije u kojoj je učestvovalo više od 100 zaposlenih, obnovljene su prostorije Doma i okrečeno oko 2 000 kvadratnih metara prostora. Na taj način je deci, kojima je ova ustanova dom od predškolskog uzrasta do završetka srednje škole, omogućen ugodniji i bezbedniji boravak i stanovanje.

"Stefan Dečanski" je jedna od najstarijih škola ovog tipa u regionu, koja osim gluvih i nagluvih učenika, takođe edukuje decu sa drugim vrstama invaliditeta. Osnovni cilj škole je da pripremi i osnaži svoje učenike za život i rad kao samostalne i kreativne osobe koje jednako učestvuju u svim aspektima društvenog života. Škola ima dugu tradiciju praktične nastave  a jedan od najpopularnijih kurseva je edukacija frizera, za čiji su razvoj glavne prepreke bile ograničeni resursi i loše stanje školskog frizerskog salona. Zahvaljujući uspostavljanju zajedničke saradnje sa kompanijom L’Oréal to je promenjeno, a projektom je obuhvaćeno nekoliko nivoa podrške. Obnovili smo školski frizerski salon, opremili prostor i obezbedili svu potrebnu opremu, a naš brend Matrix iz godine u godinu obezbeđuje proizvode i sav potrebni materijal za njegovu punu funkcionalnost. Pokrenut je i dugoročni program edukacije nastavnika i učenika škole kroz različite treninge i seminare (za bojenje, negu, stilizovanje kose) koje vode naši eksperti - Matrix edukatori. Najbolji polaznici učestvuju i na događajima koji se organizuju na L’Oréal Akademiji. Nastavljamo ovaj program i radujemo se novoj generaciji učenika ove škole koja neće biti obeležena svojim invaliditetom, već prepoznata po svojoj stručnosti i kreativnosti.

Dan građana“ (Citizen Day ) je globalna inicijativa kompanije L’Oréal u kojoj svake godine učestvuje oko 30.000 hiljada zaposlenih u oko 60 zemalja širom sveta. To je dan kojim zaposleni u L’Oréalu ističu značaj velikodušnosti i solidarnosti među ljudima i radno vreme posvećuju nekoj društveno odgovornoj akciji. U sklopu ove inicijative, zaposleni u L’Oréalu u Srbiji, od 2010. svake godine organizuju dan volontera i umesto na redovnim poslovima, radni dan provode angažovani na konkretnom projektu. U sklopu ove akcije, 2022. godine su u Domu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha u Beogradu, obnovljene prostorije Doma – sobe u kojima deca spavaju, hodnici, zajedničke prostorije i ostatak enterijera u kojem mališani uče i igraju se. Ovom prilikom, a prvi put nakon 18 godina popravljeni su i izgletovani stari zidovi čitavog doma, okrečeni hodnici, dnevni boravak, toaleti i više od 30 dečjih soba i kancelarija koje koriste zaposleni (oko 2.000 kvadrata).

Tokom proteklih 13 godina, naše volonterske akcije u Srbiji su uključivale rekonstrukciju i dekoraciju prostora u školama, vrtićima i gerontološkim centrima, postavljanje pristupnih rampi, kreiranje terapijskih parkova i senzornih bašti za osobe sa invaliditetom, obnovu igrališta i uređivanje životne sredine. I ove godine, zaposleni u L’Oréalu će ponovo obući „radna odela“ i zasukati rukave 6. jula, kada je zakazan ovogodišnji Citizen day. Trenutno su u toku prijave projekata, kada zaposleni daju svoje predloge kojim ustanovama, institucijama i udruženjima bi želeli pomoći.  

Useful links

VIDEO

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin