Kandidatura za CCIFS Grand Prix 2023 ''Društveno odgovorno poslovanje'': Schneider Electric

Tokom ovogodišnje Green Gala večeri koja će se održati 27. aprila, organizovaćemo, tradicionalnu dodelu nagrada Grand Prix CCIFS

Opis projekta : Pravo na saznanje. Pored Fondacije „Centar za mlade talente“ i programa stipendiranja koje kompanija Schneider Electric već godinama realizuje, 2021. godine pokrenuli smo i novi CSR program nazvan Pravo na saznaje i oformili virtuelni tim. Ono po čemu je ovaj program jedinstven jeste što smo uključili naše zaposlene i time doprineli povećanju njihove angažovanosti kroz direktno učestvovanje u akcijama. Naši partneri UNICEF i Fondacija “Ana I Vlade Divac” su nam omogućili da sve akcije sprovedemo u delo.

Cilj projekta: Želimo da naše okruženje bude otvoreno za nova saznanja i inovacije! Da naša i sva deca imaju lepo detinjstvo! Da naši vrtići i škole budu mesto gde će deca imati dobre uslove za učenje i razvoj! Da bolnice i porodilišta imaju adekvatnu opremu! Da naše okruženje bude zeleno i održivo!

Aktivnosti: Aktivnosti smo podelili u nekoliko sekcija. Prva se odnosi na akcije koje nam realizujemo sa partnerima, druga aktivnost se odnosi na akcije koje dolaze kao predlozi naših zaposlenih i gde zaposlene uključujemo u realizaciju, treća aktivnost se odnosti specifične akcije vezane za postojeće resurse u kompaniji (donacija IT opreme, deljenje znanja kroz organizovanje konferencije „Power IT“ i meetup-a, radionice vezane za devojčice).

Ciljne grupe: Naš cilj je stvaranje okruženja u kome deca mogu da uče, rastu i imaju srećno detinjstvo kroz sledeće aktivnosti: povećanje mogućnosti saznanja-učenja, opremanje porodilišta i bolnica za decu, opremanje škola i igrališta kao i očuvanje životne sredine.

Rezultati: Obeležena je desetogodišnjica osnivanja Fondacije „Centar za mlade talente (samo u toku 2022. godine bilo je ukupno 3072 polaznika, a ukupno od osnivanja - 8000 polaznika), Podržali smo „Maj mesec matematike“ sa karavanom autobusa dece iz 15 gradova Srbije, sa Udruženjem poslovhih žena srbije obeležili smo Međunarodni dan devojčica u IKT-u gde je učešće imalo preko 100 devojčica, opremili smo dve digitalne učionice u dve osnovne škole sa preko 1000 učenika, donirali smo medicinsku opremu Dečijoj bolnici u Novom Sadu, izgradili smo dečije igralište u Novom Sadu (274m2) za uzrast od 2-12 godina, donirali smo IT opremu (preko 100 laptop računara i 270 monitora) školama i ustanovama koje rade sa decom, 40 zaposlenih je dobrovoljno doniralo krv, tokom akcije Biciklanje je On sav prikupljen novac smo donirali SOS Dečijem Selu, tokom akcije Jesenji market sav prikupljen novac donirali smo Sigurnoj kući u Sremskoj Kamenici, tokom akcije Pub kviz sav prikupljen novac donirali smo NURDOR-u. Sa DEA-om (Dečija ekološka akademija) organizovali smo radionicu o klimatskim promenama. Značajna akcija je bila Business run - Run for Forest gde smo kao kompanija donirali 100 stabala drveća. Tokom „Power IT konferencije“ imali smo 23 predavača i preko 1000 učesnika na konferenciji tokom dva dana.

Resursi: Schneider Electric novčanim sredstvima finansira CSR program Pravo na saznanje. Takođe, zaposleni učestvuju nočanim sredstvima i pomažu i realizaciji volonterskim radom.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin