Kandidatura za CCIFS Grand Prix 2023 ''Inovacije'': MT-KOMEX

Tokom ovogodišnje Green Gala večeri koja će se održati 27. aprila, organizovaćemo, tradicionalnu dodelu nagrada Grand Prix CCIFS

Platforma Charge&Go je usluga na tržištu sa pratećim iOS i Android aplikacijama koja omogućava vozačima električnih vozila i vlasnicima stanica za punjenje električnih vozila da se povežu i obavljaju transakcije na najefikasniji i najefikasniji način. Sajt je dostupan na: chargego.rs/sr/

Charge&Go je deo globalne mreže punjača za EV i njegov budući razvoj se fokusira agresivno na servisiranje regiona Balkana, a zatim i drugih sličnih (ne)razvijenih tržišta.

Platforma treba da bude višejezična i da korisnici sa njom komuniciraju preko mobilnih aplikacija. Osnovne funkcije aplikacija iz perspektive vozača su: Pretraživanje najbližih EV punjača u mreži, Provera njihove dostupnost, Obrada uplate,  Završetak punjenja i podrška administrativnih procesa, u svakoj zemlji gde će biti korišćenja sa jasnom informacijom o uštedi CO2 za svaki pređeni km električnim vozilom pute charge&GO aplikacije/platforme.

Projektnim timom koji je ovde predstavljen rukovodi generalni direktor Miloš Kostić, u pratnji 3 viša inženjera koji rade sa 1 glavnim tehničkim vođom, uz podršku inženjera prodaje, marketing menadžera, dizajnera i 2 asistenta na korisničku podršku.

Inženjersko odeljenje je zaduženo za potpunu rekonstrukciju platforme i aplikacije na osnovu razvojnog plana, dok će dizajner pomoći u kreiranju boljeg i elegantnijeg vizuelnog identiteta za brend.

Tim za poslovni razvoj i administraciju će se pozabaviti akvizicijom kupaca i administrativnim backend-om.

Naš projekat charge&GO je integrisan i funkcionalan u lokalnom okruženju, trenutno u test fazi, a mreža punjača koji se nalaze na platformi charge&GO trenutno obuhvata ukupno 68 punjačkih mesta na lokacijama širom Srbije, od Horgoša do Gradine. Ove punjače koriste kako domaći korisnici tako i oni u tranzitu čime se utiče i pomaže tranzicija sa konvencionalnih vozila na električna na nacionalnom nivou, uz smanjenje emisije štetnih gasova koji potiču iz saobraćaja. Naš cilj je da razvijemo platformu za punjenje električnih vozila koja će moći da se koristi regionalno omogućavajući nesmetan saobraćaj električnim vozilima iz države u državu uz prilagođavanja aplikacije monetarnim i poreskim specifičnostima. Naš cilj je da do kraja 2022. godine 74 punjačkih mesta na mreži, a da do kraja 2023. godine imamo 194 punjačkih mesta na našoj mreži i platformi.

Ovde prilažemo rast sesija punjenja od početka 2022.godine zaključno sa septembrom, naš poslednji izveštaj iz analitike platforme. Kao što se vidi, rast broja sesija punjenja je primetan, uz sezonska odstupanja budući da pik čine letnji meseci kada je veći broj vozača u tranzitu koji postaju korisnici naše platforme.

 

Projekat charge&GO omogućava s jedne strane dostupnost, pristup i naplatu korišćenja punjača za električna vozila, a s druge, uz razvoj mreže punjača, i povećanje broja električnih vozila. Na taj način se direktno utiče na smanjenje broj vozila sa SUS motorom koja emituju štetne gasove i opasne čestice u znatno većoj meri od električnih vozila.

Platfroma i aplikacija charge&GO je proizvod domaćeg tima i predstavlja skalabilno rešenje koje planiramo da koristimo u čitavom regionu kako bismo povezali vozače električnih vozila sa vlasnicima punjača. Osim toga, omogućićemo i stranim korisnicima da u tranzitu koriste punjače u regionu Zapadnog Balkana, kao i da lokalnim korisnicima omogućimo da koriste punajče u čitavoj Evropi, u partnerskim mrežama, kako bismo im pružili bezbedno i ekološko putovanje električnim vozilom.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin