Actualités  •  Poslovne vesti  •  Članovi

Kompanija Energotehnika Južna Bačka je novi redovni član Udruženja OIE Srbija

Kompanija Energotehnika je član Francusko-srpske privredne komore od ove 2020. godine.

Poslovanje kompanije “Energotehnika Južna Bačka” je od privatizacije 2010. godine bilo zasnovano na neprestanoj težnji i velikom trudu da se kompanija širi u mnogim oblastima, te prihvatajući i savlađujući izazove preuzme vodeću ulogu u energetskom sektoru. Zahvaljujući sistemskom jačanju kompanije, a potom i fuziji sa “Elektromontažom” iz Kraljeva, “Južna Bačka” je postala spremna da ispuni svaki poslovni zadatak i donese državi i privredi mnogo veću korist. To znači da je pored organizacionog, kadrovskog i finansijskog dela, u stanju da napreduje znatno brže u usvajanju i primeni novih tehnoloških znanja.

Zauzeli su i novi prioritetni pravac – razvoj zelene energije i zaštita životne sredine.

Obnovljivi izvori energije su strateški pravac razvoja koji je “Energotehnika Južna Bačka” trasirala za naredni period. Učestvujući u najsloženijim ekološkim projektima u energetici, u vremenu sve rigoroznijih standarda zaštite životne sredine i međunarodnih obaveza koje je Srbija preuzela, “Energotehnika Južna Bačka” se pokazala kao više nego pouzdan partner u poslovima od velikog značaja, poput projekta izgradnje postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova TENT B, na ravnopravnim osnovama sa svetski renomiranim “Mitsubishi power system”.

Vetropark Kovačica, prečistač vode u bačkoj Topoli, veliki broj kogenerativnih postrojenja u gradovima u Srbiji, toplane i kotlovi na biomasu, samo su neke od referenci koje pokazuju da je okosnica kompanije postala zelena energija i ekologija – navode u kompaniji Energotehnika Južna Bačka povodom učlanjenja u OIE Srbija.

“Energotehnika Južna Bačka” ove godine plasira novi proizvod – punjač za električne automobile u partnerstvu sa mađarskom firmom “Prolan”.

EJB u brojkama

60 godina postojanja

10 hiljada izgrađenih trafostanica

280 zaposlenih

500 km izgrađenih gasovoda, toplovoda i gasne distributivne mreže

20 dobijenih priznanja

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin