Članovi

Meter&Control: prva kompanija u Srbiji koja je dobila IDIS sertifikat

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je naš član Meter&Control, specijalizovan za proizvodnju  najsavremenijih hardverskih i softverskih rešenja za pametno upravljanje energijom u industrijskim i rezidencijalnim okruženjima, prva kompanija u Srbiji koja je dobila IDIS sertifikat. IDIS je vodeći standard interoperabilnosti u industriji meteringa koji su zajednički ustanovile četiri najveće kompanije u smart meteringu. Meter&Control je ne samo prva kompanija u Srbiji, već i prvi proizvođač u svetu koji je uspeo da se kvalifikuje za IDIS sertifikate.

Po rečima CEO Vladana Lapčevića svi činioci u energetskom lancu u Srbiji prepoznaju važnost smart meteringa kao ključne infrastrukture za ekonomično i održivo poslovanje.

Svi uređaji i rešenja Meter&Control kompanije  su rezultat domaćeg znanja i stručnosti i proizvedeni su u Srbiji.  Najnoviji proizvod naše kompanije članice je generacija modularnih pametnih brojila koja se može prilagoditi svim tehničkim zahtevima distributivnih preduzeća širom sveta. Pored toga, ova brojila imaju opciju jednostavne zamene komunikacionog modula novijim, kao i ažuriranje softvera, sve to u toku eksploatacije uređaja, što distributivnim preduzećima omogućava da i ona drže korak sa najnovijim tehnologijama na ekonomičan način, bez potrebe za nabavkom i zamenom kompletnog uređaja – ističe Lapčević. 

Uprkos trenutnoj situaciji, Meter&Control je uspeo da  održi proces proizvodnje, čak i da udvostruči proizvodne kapacitete, sa planom da 2020. bude još jedna rekordna godina po poslovnim rezultatima.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin