Članovi

Milan Belin, naš član i generalni direktor kompanije Renault Nissan Srbija, novi predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

Nedavno je na izbornoj skupštini Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova (koja okuplja 26 članica – uvoznika, prodavaca i servisera automobila, motocikala, delova, opreme i potrošnih materijala, kao i jedinog srpskog proizvođača putničkih vozila, FCA Srbija), izabrano novo rukovodstvo. Funkcija predsednika dodeljena je Milanu Belinu, generalnom direktoru kompanije Renault Nissan Srbija. Francusko-srpska privredna komora čestita svom dugogodišnjem članu na novoj funkciji.

On je takođe u intervjuu za medije izjavio da je u drugoj polovini maja i u junu 2020. godine počela da raste prodaja automobila, posle zastoja u martu i aprilu zog pandemije virusa COVID-19.

“Prodaja automobila porasla je od polovine maja i u junu jer su verovatno svi oni koji su planirali kupovinu na Sajmu automobila koji je otkazan, krenuli sa kupovinom nakon što se epidemija smirila”, rekao je Belin.

Dodao je da je prodaja automobila za prvih pet meseci manja za 38 odsto nego u istom periodu 2019. godine.

Belin je rekao da je prodaja automobila u julu 2020. godine opet stala, ali da se procenjuje da je razlog za smanjenje prodaje to što je počela sezona godišnjih odmora.

On je rekao da su najprodavanije marke autobila “škoda”, a na drugom mestu Fijatova vozila.

Cene prodatih automobila su, prema njegovim rečima od 10.000 evra do 35.000 evra, a jeftinija od 10.000 do 15. 000 evra kupuju građani, a skuplja firme.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin