Članovi

MPC PROPERTIES objekti dobili najpretižniji "WELL Health-Safety" sertifikat

MPC Properties prva je kompanija u Srbiji koja je dobila “WELL Health-Safety” sertifikat za portfolio od osam poslovnih i maloprodajnih objekata

MPC Properties prva je kompanija u Srbiji koja je dobila “WELL Health-Safety” sertifikat za portfolio od osam poslovnih i maloprodajnih objekata koju dodeljuje Međunarodni institut za ocenu kvaliteta boravka u zgradama (the International WELL Building Institute (IWBI)). Posedovanje “WELL Health-Safety” sertifikata potvrda je od strane nezavisne institucije, koja isti dodeljuje svim novim i postojećim objektima koji u svojim operativnim politikama upravljanja primenjuju sve neophodne standarde održavanja, uključivanja relevantnih strana i sprovođenje planova za vanredne situacije kako bi se osiguralo sigurno, zdravo i bezbedno okruženje za sve korisnike, a što je posebno važno imajući u vidu aktuelnu situaciju sa pandemijom covid-19.

Objekti koji su u sastavu MPC Properties portfolia, a koji su dobili ovaj globalno značajan sertifikat su: UŠĆE Shopping Center, BEO Shopping Center, Mercator centar Beograd, Immo Outlet centar, kao i poslovni centri UŠĆE Tower One i Tower Two i Navigator Business Centers 1 i 2.

Ponosni smo što smo u prilici da najbolje svetske prakse donosimo na ovo tržište i što smo prva kompanija u Srbiji koja je za svoj portfolio dobila prestižan “WELL Health-Safety” sertifikat koji doprinosi zdravijoj budućnosti za sve. Naša poitika poslovnog upravljanja na prvo mesto stavlja zdravlje i bezbednost korisnika i posetilaca naših objekata, jer njihovo zadovoljstvo čini osnovu našeg poslovanja. Stoga nam je izuzetno važno da kvalitet naših zgrada i bezbednost boravka u njima, kao i komfor koji one pružaju budu na najvišem mogućem nivou. Ovaj sertifikat je samo potvrda vizije da kreiramo zdravije okruženje za zajednicu formiranu u okviru naših objekata“, izjavio je CEO MPC Properties Maxence Ligare.

Zahvaljujuću kompanijama kao što je MPC Properties, koje su na prvom mestu posvećene tome da osiguraju bezbedno i zdravo okruženje za svoje korisnike, doprinosi se i popularizaciji i rastućem značaju ovog sertifikata širom sveta. Ovo je veoma značajno i važno dostignuće za jedan poslovni sistem i želim da čestitam MPC-u što pruža značajan doprinos boljim zgradama i samim tim okruženjima u kojima posluju“, izjavila je Rachel Hodgdon, CEO IWBI (the International WELL Building Institute).

Sertifikati su važni jer se i u samom procesu njihove primene unapređuje kvalitet objekta, a adekvatnim izborom opreme i pravilnim režimom rada tehničkih sistema postiže i optimalan komfor prostora, što dodatno doprinosi smanjenju potrošnje elektične energije i vode, smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu, smanjenju emisije štetnih gasova, smanjenju otpada i zaštiti vodotoka, ali i osigurava zdrava sredina za zaposlene i korisnike objekata. Sve ovo lančano doprinosi očuvanju kolektivnog zdravlja, ali i daje primer stručnoj i široj javnosti o značaju i benefitima primenjene zelene gradnje.

Kao građanin Beograda, ponosna sam što imamo ovakve projekte u našem gradu, koji pokazuju liderstvo u implementaciji svetskih trendova koji u prvi plan stavljaju dobrobit korisnika. Rad na ovom projektu sa MPC Properties timom nam je pružio veliko i značajno profesionalno i lično zadovoljstvo, a posebno jer pokazuje brigu za zajednicu i korisnike zgrada, koja je danas potrebnije nego ikada pre“, ističe Marija Golubovic, ENERGO Partner i IWBI (the International WELL Building Institute reasrch) Savetnik za razvoj.

“WELL Health-Safety” sertifikat je kreiran da osnaži i motiviše vlasnike velikih i malih kompanija da preduzmu sve neophodne korake kako bi za svoje objekte, korisnike i sve učesnike sistema osigurali primenu najviših zdravstvenih i bezbednosnih standarda i protokola. Značaj ovog sertifikata potvrđuje i činjenica da je on primenjen u objektima u više od 80 zemalja sveta, kao i da je u samu temu već uključeno preko 16,000 ljudi iz 97 zemalja, koji su posvećeni i bave se WELL sertifikacijom i time da se u zatvorenim objektima osigura najviši nivo kvaliteta boravka.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin