Komora  •  Članovi

Nacionalni orden za zasluge uručen Eriku Blanštetu, članu francuske poslovne zajednice u Srbiji i prvom predsedniku Francusko-srpske privredne komore

Čestitamo!

U francuskoj rezidenciji, ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar dodelio je Eriku Blanštetu Nacionalni orden za zasluge u rangu viteza.

Erik Blanštet je jedan od osnivača i prvi predsednik Francusko-srpske privredne komore, i već je više od 20 godina deo francuske zajednice u Srbiji i uspešno razvija odnose dva naroda. Doprineo je razvoju francusko-srpskih odnosa kroz značajne donacije, za obnovu Spomenika zahvalnosti Francuskoj, i za domove za nezbrinutu decu u Srbiji. Pored pomenutog, Blaštet je bio menadžer godine 2009. i aktivan učesnik SIEPA - srpskog tela koje se bavi promovisanjem stranih investicija, a doprineo je i privrednom razvoju Pirota.

Erik Blanštet je započeo svoju karijeru u bankarskom sektoru, u Francuskoj, a zatim u Centralnoj i Istočnoj Evropi, gde je otvorio prve filijale Societe Générale banke (u Srbiji, Rusiji i Ukrajini) i BNP Paribas (u Srbiji i Rusiji). Napravio je prekretnicu u svojoj karijeri 2009. godine, stvorivši grupu, sada White Technologies, ​​čiji je izvršni direktor, a koja je specijalizovana u sektoru mašinske industrije i mehanike. Grupa obuhvata devet fabrika, uključujući i onu u Srbiji (u Pirotu) koja je otvorena 2012. Takođe je predsednik kompanije Paxton Equity, konsultantske kuće u Srbiji, koja je član Francusko-srpske privredne komore i koja se specijalizovala za podršku poslovanju u bankarskom sektoru.

Ambasador Pjer Košar je u svom govoru pohvalio izuzetnu posvećenost Erika Blanšteta razvijanju francusko-srpskih odnosa, francuskoj poslovnoj zajednici u Srbiji i, uopšteno govoreći, građanskim dužnostima u našoj zajednici.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin