Članovi

Najveća solarna elektrana u Srbiji puštena u rad

Solarnu elektranu DeLAsol izgradila je kompanija MT KOMEX, lider u izgradnji solarnih elektrana u našoj zemlji

Na području opštine Lapovo, na površini od 12,5 hektara, 5. aprila 2023. godine puštena je u rad solarna elektrana snage 9,913 MW koju je izgradila kompnija MT-Komex. 

Svečanom puštanju solarne elektrane u rad prisustvovala je Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike, Boban Miličić, predsednik opštine Lapovo, Igor Anić, predsednik izvršnog odbora ProCredit banke i Miloš Kostić, direktor i osnivač kompanije MT-KOMEX.

,,Danas u rad puštamo najveću solarnu elektranu u Srbiji. Osim po veličini, ova solarna elektrana biće najveća i po snazi. Na godišnjem nivou proizvodiće 15.000 megavat-sati električne energije. Njena veličina ogleda se i u broju solarnih panela, postavili smo 17.980 najsavremenijih bifacijalnih panela. U naredne dve godine u planu je izgradnja još četiri solarne elektrane, jedna od njih nalaziće se na području opštine Lapovo. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspeti da pomognemo Republici Srbiji i da ostvarimo zacrtan cilj da do 2040. godine 40 odsto energije dobijamo iz obnovljivih izvora”, rekao je Miloš Kostić

Radovi na izgradnji solarne elektrane DeLasol počeli su 7. septembra 2022. i trajali su do 30. marta 2023. godine.

Čestitamo našem članu na realizaciji ovako velikog i značajnog projekta!

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin