Članovi

Naš član, kompanija Mlekoprodukt, deo grupe ”Savencia fromage & dairy”, je dobio sertifikat za izvoz proizvoda na tržište Kine i Evropske unije

Partnerstvo Srbije i Kine, ogleda se ne samo nizom ekonomskih projekata, već i saradnjom u poljoprivredno-prehrambenoj oblasti. Ministarstvo poljoprivrede Srbije zajedno sa nadležnim ministarstvom Kine godinama unazad aktivno radi na jačanju ove saradnje, kao i na promociji ulaska srpskih visokokvalitetnih poljoprivrednih i mlečnih proizvoda na kinesko tržište. Sve ovo je rezultiralo da ove godine naša kompanija članica Mlekoprodukt, koja posluje u okviru grupe ”Savencia fromage & dairy”, dobije sertifikat za izvoz proizvoda na tržište Kine, ali i Evropske unije.

Ovo je prvi put u istoriji da su srpsko mleko i mlečni proizvodi dobili šansu da se nađu na prostoru Kine, koja predstavlja najveće potrošačko tržište na svetu. Kompanija Mlekoprodukt je izuzetno zadovoljna da ima priliku da se pojavi na jednom globalnom tržištu, kao što je Kina, gde su najveći svetski proizvođači i prerađivači mleka, izjavio je Andrej Beslać, generalni direktor kompanije "Mlekoprodukt" iz Zrenjanina.

Za početak, u planu je da krenu iz jedne regije sa polutvrdim i topljenim sirevima i da onda dobiju mogućnost da prošire svoje kapacitete. Ono što je sigurno jeste da će njihov poizvod koji bude završio na policama u Kini biti 100 odsto srpski. Sve ovo predstavlja ogroman uspeh za našeg člana. Mlekoprodukt se već tri godine kontinuirano pripema za takav sertifikat, time što je uložio preko dva miliona evra u automatizaciju i efikasnost. Kroz investiranje u objekte i aparate za proizvodnju, ali i poboljšanje kvaliteta i zdravlja životinja, realizovana su značajna poboljšanja u pogledu proizvodnje i doveli kvalitet na visok, standardizovan nivo.

Zahvaljujući svim ulaganjima kompanija će moći da nastavi sa redovnim snabdevanjem domaćeg i tržišta u okruženju, uz posao koji joj sledi na kineskom i evropskom tržištu. Dobijanjem međunarodnog sertifikata za izvoz, pružile su im se i mnoge druge mogućnosti. Stvorena je prilika za sve aktere u lancu domaće privrede, počev od domaćih farmera, preko dobavljača sirovine, partnera do industrijskih proizvođača, da imaju izuzetno veliki benefit od ovog sporazuma, ali i ogromnu šansu za uspeh.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin