Izveštaji sa događaja

Održan dijalog sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U četvrtak, 25. februara, održan je onlajn događaj u saradnji sa Nemačko-srpskom komorom i Komorom italijansko-srpskih preduzetnika.

U četvrtak, 25. Februara, u saradnji sa Nemačko - srpskom privrednom komorom (AHК Srbija) i Кomorom italijansko - srpskih privrednika (CCIS), organizovali smo virtuelni susret sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ovakav događaj bio je jedinstvena prilika da kompanije-članice komora dobiju odgovore na svoja pitanja, od strane stručnjaka iz Sektora za rad i zapošljavanje, Uprave za bezbednost i zdravlje na radu i Inspektorata za rad.

U okviru događaja, prisutnima se obratila i ministarka dr Darija Kisić Tepavčević, koja je se osvrnula na celokupnu situaciju I krizu sa kojom se tržište I dalje suočava, istakavši da je očuvanje radnih mesta predstavlja izuzetan uspeh Srbije u okolnostima u kojima su se čak i neke od najrazvijenijih zemalja teško snalazile. Кako je rekla, Ministarstvo i Vlada Republike Srbije će se i dalje najsnažnije boriti za poboljšanje poslovnog ambijenta, a samim tim i za nova radna mesta i očuvanje postojećih.  

Jedna od glavnih tema u vezi sa kojom su postavljena mnoga pitanja, jeste regulisanje rada od kuće I na daljinu, gde ja pažnja skrenuta na to da je odove godine dostupan Vodič za bezbedan I zdrav rad od kuće.

„Cilj nam je da se stvori dobar poslovni ambijent u kome će poslodavci moći da unaprede svoje poslovanje i da pri tome unaprede uslove rada za zaposlene“, zaključila je prof. dr Кisić Tepavčević.

Kako ovakvi susreti obezbeđuju prostor za dijalog između javnog I privatnog sektora, što je posebno važno tokom ekonomske krize izazvane pandemijom koja pogađa sve segmente privrede, nadamo se da ćemo uskoro obet biti u prilici da ih organizujemo opet. 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin