Održan forum FRANCUSKA - ZAPADNI BALKAN

U MTS Dvorani u Beogradu, 13og i 14og juna 2024. – održan je dvodnevni forum FRANCUSKA - ZAPADNI BALKAN: „Proizvodnja, lanac snabdevanja i ESG prakse”

U MTS Dvorani u Beogradu, 13og i 14og juna 2024. – održan je dvodnevni forum Francuska - Zapadni Balkan: „Proizvodnja, lanac snabdevanja i ESG prakse” u organizaciji Francusko-srpske privredne komore, a u saradnji sa Ambasadom Francuske u Beogradu i savetnicima Francuske za spoljnu trgovinu.

Forum je otvorio ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović istakavši da su ministarstvo i vlada Srbije čvrsto opredeljeni za stvaranje dinamičnog poslovnog okruženja. Osvrnuo se i na značaj regionalnog tržišta dodavši da je važno da se tržista zemalja Zapadnog Balkana, koja su pojedinačno gledano mala, ukrupnjavaju. Ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar, obratio se prisutnima sa porukom da se bilateralna trgovniska razmena Francuske i Srbije utrostručila u poslednjih 10 godina i da je organizacija Foruma jasan pokazatelj nastavka uspešnih odnosa između dveju zemalja. Predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istakao je da je forum organizovan sa ciljem da se olakša dijalog između francuskih kompanija i onih sa Zapadnog Balkana i ojača regionalna saradnja, a da je preko 150 prisutnih kompanija iz Francuske i zemalja Zapadnog Balkana jasan pokazatelj uspeha u ostvarivanju ovog cilja.

Tokom dva dana trajanja događaja održano je šest panel diskusija sa preko 20 panelista kako iz istaknutih francuskih preduzeća, tako i iz institucija i preduzeća sa Zapadnog Balkana, a realizovano je i preko 100 B2B sastanaka. Poseban akcenat stavljen je na temu EXPO 2027. 

Organizatori sa zadovoljstvom najavljuju naredno izdanje foruma FRANCUSKA - ZAPADNI BALKAN sledeće godine.

Slike sa foruma su dostupne na linku : OVDE

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin