OTP banka - izabrani polufinalisti Generator konkursa

Na Generator konkurs OTP banke, koji podržava digitalne projekte koji pomažu mala i srednja preduzeća da prevaziđu posledice krize izazvane koronavirusom, prijavilo se više od 170 učesnika, od kojih je u sledeću fazu prošlo 10 polufinalista. Ukupan nagradni fond koji očekuje pobednike je dva miliona dinara.

BEOGRAD – 15. septembar 2020. godine – Generator Gamechanger konkurs OTP banke podržava digitalne projekte – sajtove, aplikacije i druge digitalne platforme – koji pomažu i nude nove mogućnosti malim i srednjim preduzećima. Na ovogodišnje takmičenje, četvrtu godinu zaredom, prijavilo se više od 170 učesnika, a u dalju fazu prošlo je 10 polufinalista koji preduzećima pomažu da bolje predstave svoje usluge i proizvode, obezbede nove kanale prodaje, razmene iskustava i ideje ili da pak ponude neke druge načine podrške koji će im koristiti da uspešno prevaziđu posledice krize.

Konkurs je bio otvoren za sve pojedince, neformalne timove, preduzetnike i firme koji imaju novu ideju kojoj je potrebna podrška da zaživi ili već postojeće rešenje koje je potrebno unaprediti. U obe kategorije – nova ideja i postojeće rešenje – izabrano je po pet polufinalista koji su predstavljeni na Generator sajtu i koje očekuje medijska promocija kako bi za njihov projekat čulo što više ljudi, potencijalnih korisnika njihovih usluga. Polufinalisti dolaze iz različitih industrija i svoje znanje i iskusvo su primenili u oblastima kao što su moda, agronomija, biznis planiranje, fitnes i sport, kućnji ljubimci, domaći premium proizvodi, zanati, organizacija virtualnih sajmova...

U sledećoj fazi biće izabrano šestoro finalista, po troje u svakoj kategoriji, koji će se boriti za glavnu nagradu. Na prezentacijama, finalisti će predstaviti  svoja rešenja, nakon čega će žiri proglasiti dva dobitnika koji će osvojiti nagradu od milion dinara. Polufinaliste očekuju i specijalne nagrade partnera konkursa – Vojvođanske banke, ICT hub centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, kompanije TeleGroup, Beogradske otvorene škole i udruženja ENECA.

Kroz ovakav vid indirektne podrške OTP banka zajedno sa partnerima nastavlja da doprinosi osnaživanju inovacija i domaćeg preduzetništva.

O Generator projektu:

Radi jačanja konkurentnosti srpskog preduzetništva, u 2017. godini pažljivo je osmišljen a potom i pokrenut projekat Generator, koji pod jednim krovom okuplja inicijative i aktivnosti koje podstiču inovativne preduzetničke poduhvate. Iste godine Generator je podržao 40 preduzetničkih inovacija kroz finansijsku podršku, promociju i mentorstvo. Pobedniku je pripalo milion dinara, a skoro 800 inovatora prijavilo je svoje ideje. Sledeće, 2018. godine, nagrađene su najbolje studentske preduzetničke inovacije, a prošle godine Generator 2.0 je bio namenjen digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća. Krajem 2019. godine u okviru Generatora, OTP banka je pokrenula i inicijativu Generator dobrih dela koja podržava socijalno preduzetništvo.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin