Pogledajte kako će izgledati beogradski aerodrom Nikola Tesla posle rekonstrukcije i proširenja

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, na čijem je čelu operater VINCI sa partnerima, u toku je najveći razvojni projekat, uprkos izazovima pandemije.

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, na čijem je čelu operater VINCI sa partnerima, u toku je najveći razvojni projekat u istoriji ove vazdušne luke, a cilj je, kako piše portal Ex-Yu Aviation News da se stvori "buduće čvorište u jugoistočnoj Evropi".

Tokom 25-godišnjeg trajanja koncesije u planu je da bude uloženo više od 730 mil EUR kako bi se podigao kvalitet usluge. Većina radova je u punom jeku, a gradnja se odvija prema rasporedu, uprkos pandemiji koronavirusa.

Predstavljeni su i prvi potpuni prikazi završenog glavnog plana, uključujući fazu 2025 (prva faza) i fazu 2030 (druga faza), iako će većina posla biti završena do kraja 2023.

Prva faza podrazumeva izgradnju galerije za dolazake na krovu postojećeg terminala, izgradnju novog pristaništa za ukrcavanje i obnovu postojećeg objekta sa novim centralnim sigurnosnim područjem. Druga faza podrazumeva proširenje područja za obradu putnika kao što su prijava, sigurnosni pregled, bescarinska isporuka i dostava prtljaga što će zahtevati i rekonstrukciju pristupnih puteva.

Detaljnije o tome tako će izgledati beogradski aerodrom Nikola Tesla, pogledajte na portalu Ex-Yu Aviation News.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin