Članovi

Poseta MEDEF-a Srbiji

Delegacija od dvadesetak rukovodilaca preduzeća, ministarstava i organizacija, boravila je u Srbiji tokom dva dana.

Poslovna delegacija MEDEF-a, koju je predvodio Kristof Peti, otputovala je u srpsku prestonicu kako bi se sastala sa srpskim ministrima i predstavnicima Vlade Srbije. Ovaj poseta je omogućila da se sagledaju budući projekti kao i načini njihovog izvođenja (izvori finansiranja, privatizacija, JPP, evropski fondovi,...). Ovom posetom nastavlja se saradnja koja se andovezuje na posetu delegacije francuskih kompanija Srbiji u marta 2021.godine kao i poseta premijerke Ane Brnabić Francuskoj u februaru 2022. Ovo je 9. poseta Srbiji, koju organizuje MEDEF International.

Ovu delegaciju činilo je 25 poslovnih lidera ili predstavnika 19 kompanija koje investiraju u 6 sektora (infrastruktura i građevinarstvo, transport i logistika, životna sredina, energetika, bezbednost i odbrana, kao i banke i finansijske usluge). Cilj je takođe bio da se bolje identifikuju poslovne mogućnosti i izgledi za saradnju, kao i da se upozna srpska poslovna zajednica. Ova poseta Beogradu je stoga reflektor na tržištu koje nudi veoma dobre razvojne izglede za francuske kompanije.

Posvećenost francuskih kompanija da se pridruže globalnim naporima da Srbija bude bolje mesto za život, potpuno integrisana u regionalni prostor kroz izgradnju velikih infrastrukturnih projekata: železnice, gradskog saobraćaja i prigradske, putne, zdravstvene i turističke infrastrukture.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin