Događaji  •  Konferencija & Seminar

Poslovna konferencija : INNOVATING ENVIRONMENT by OTP BANKA

22. novembra u Klubu poslanika održala se poslovna konferencija na temu „Innovating environment“ čiji je pokrovitelj bila OTP banka

Beograd, 23. novembar, 2021. - 22. novembra u Klubu poslanika održala se poslovna konferencija na temu „Innovating environment“ čiji je pokrovitelj bila OTP banka. Konferencija, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore i  Ambasade Francuske u Srbiji, imala je za cilj da predstavi ekspertizu članica komore u sektoru zaštite životne sredine kroz najsavremenije projekte vodećih kompanija. Konferenciji su prisustvovali predstavnici kompanija izlagača, kompanija članica komore, lokalnih institucija, međunarodnih organizacija i predstavnici gradova i opština republike Srbije kao i mnogobrojni partneri.

Na otvaranju ove konferencije ambasador Francuske u Srbiji, gospodin Pjer Košar, pozdravio je prisutne i istakao da samo sinergijom države, lokalnih zajednica i kompanija možemo uticati na već postojeći problem degradacije životne sredine. Podsetio je na usvajanje Zelene agende za zapadni Balkan, u kojoj se posebno pominje buduća implementacija prekograničnog mehanizma za prilagođavanje ugljenika što će imati direktne ekonomske posledice po Srbiju. Predsednik Francusko-srpske privredne komore, gospodin Dragan Stokić istakao je da je organizacija ove konferencije još jedan u nizu primera da preduzeća članice komore imaju istinsku strategiju održivog razvoja u Srbiji i da njihova društveno odgovorna i ekološka posvećenost prevazilazi zakonske obaveze, koristi lokalnom stanovništvu i nacionalnom razvoju. Takođe, najavio je serijal konferencija i radionica komore za 2022. godinu pod nazivom The quest for net zero.

 Na prvom panelu, pod nazivom „KLIMATSKI REZILIJENTNI GRADOVI: REDIZAJN URBANIH INFRASTRUKTURA“, kompanije Suez, Veolia, OTP banka i Placemaking Western Balkans predstavile su neke od najinovativnijih modela za urbani razvoj koji omogućavaju poboljšanje kvaliteta života u gradovima, uz smanjenje emisija štetnih gasova.

Drugi panel „U SMERU ODRŽIVE MOBILNOSTI“ predstavio je najbolje prakse iz sektora transporta, a svoju ekspertizu izložili su Belgrade Airport, Schneider Electric, Airbus i Dassault Systemes.

Nakon konferencije, održani su B2B sastanci.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin