Tenderi & Poslovne prilike

Privatizacija : poslovna prilika za francuska preduzeća u Srbiji – jos 87 preduzeća čeka da bude privatizovano

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac razgovarao je u sredu (30. januara 2019. godine) sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Ruf (James Ruff), o okončanju procesa privatizacije, stanju u javnim preduzećima, razvojnom finansiranju i novoj strategiji industrijske politike, navedeno je u saopštenju Ministarstva privrede.

Trivunac je rekao da je u februaru 2014. godine u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede bilo oko 560 preduzeća, a da ih je danas ostalo svega 87. Prema njegovim rečima, veliki uspeh u prethodnom periodu predstavlja ugovor o strateškom partnerstvu za Rudarsko-topioničarski basen Bor i privatizacija Poljoprivrednog kombinata Beograd.

Trivunac je MMF-u predstavio programe podrške sektoru malih i srednjih preduzeća, za koje su nedavno raspisani javni pozivi, ali i aktivnosti Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI).

Ruf je pohvalio dosadašnje rezultate, interesujući se za plan i dalju dinamiku predviđenih aktivnosti ministarstva, kao i za novu strategiju industrijskog razvoja.

- Očekujem da ćemo u narednom periodu doneti strategiju, koja će doprineti promeni strukture industrije i ubrzanju privrednog rasta. Donošenje tog dokumenta je naša obaveza u okviru pregovaračkog poglavlja 20, koje se odnosi na preduzetništvo i industrijsku politiku - rekao je Trivunac.

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 5. februara, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa "Instrument za koordinaciju politike", poznatijeg kao "čuvarkuća", a koji je odobren Srbiji sredinom prošle godine.

Izvor : https://www.ekapija.com/news/2389079.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin