Članovi

Program OTP grupe Startup Booster pokreće svoju pilot fazu

U okviru petog izdanja, 12 odabranih kompanija, među kojima i jedna srpska, počeće tromesečnu pilot fazu.

OTP grupa, čija je srpska filijala OTP banka Srbija naš član od 2005. godine, pokreće svoju pilot fazu svog petog izdanja programa podrške startapima, Startup Booster. Cilj programa je pronalaženje inovativnih rešenja za aktuelne poslovne potrebe kao rezultat poslovno orijentisanog, dugoročnog partnerstva između Grupe i startapa. Poziv je ove godine bio otvoren i za prijave koje se odnose na rešenja izvan bankarskog poslovanja i na održivo poslovanje. Od 265 prijavljenih kandidata, kroz selekcije je odabrano 12 kompanija za učešće u pilot fazi koja traje od 5. septembra do 25. novembra ove godine.

Odabranih 12 startap kompanija su iz devet zemalja - Srbija, Novi Zeland, Švajcarska, Estonija, Bugarska, Luksemburg, Rumunija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Izrael. Izabrana srpska kompanija Agremno nudi rešenja kompanijama u oblasti poljoprivrede za prikupljanje i analizu poljoprivrednih podataka. Tokom tromesečne pilot faze, tri nedelje će biti posvećene edukaciji predstavnika kompanija kroz sveobuhvatne onlajn radionice sa mentorima OTP Grupe za specifične stručne oblasti.

Dodatno, treninzi prilagođeni svakom startapu, kao i individualne mentorske sesije, pomoći će timovima u razvoju poslovanja. Startap kompanije će 30. novembra na Demo danu rukovodstvu Grupe i partnerima u programu predstaviti naučene lekcije i napredak postignut tokom pilot faze.

Timovi koji uspešno završe pilot fazu preći će na šestomesečnu fazu implementacije tokom koje će im OTP Grupa pružiti pomoć́ u primeni testiranih inovativnih rešenja.

Izvor: Ekapija

 

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin