Sektori & tržišta

Srbija i Francuska potpisale sporazum o izgradnji vetroparka kod Kikinde - Projekat vredan 120 mil EUR

Među 22 bilateralna sporazuma koja su potpisale delegacije Srbije i Francuske su i oni na koje je potpis stavila Pokrajinska Vlada, a reč je o sporazumima u oblasti energetike. Jedan od njih odnosi se na izgradnju vetroparka kod Kikinde, instalisane snage 85 megavata, koji bi gradile francuske kompanije, a vredan 120 mil EUR.

- Protokol govori o namerama francuskih kompanija da izgrade vetropark na širem području grada Kikinde, instalisane snage 85 megavata, investicione vrednosti 120 mil EUR. Verujem da ukoliko te kompanije prođu sve procedure, da će do te investicije i doći. To bi bila prva francuska investicija u vetroparkove - izjavili su za Tanjug ispred Pokrajinske Vlade Vojvodine.

Cilj Srbije je da do 2020. godine ima od 25 do 27% ukupne proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Potpisan je i memorandum sa francuskim Udruženjem profesionalaca u oblasti istraživanja geotermalnih izvora.

Potpisani su i Protokol o namerama između Akua Energy SAS, IEL OIE Balkan Renewable Energy i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj AP Vojvodina, Protokol o namerama između Proparco i Akua Energy SAS za finansiranje projekta vetroparka Basiad i Protokol o namerama za razvoj projekata dubinske geotermike u Srbiji.

Ostale novosti

No news available.

Naši događaji

No event matches your search

Share this page Share on FacebookShare on Linkedin